Lista cu incidența COVID în fiecare localitate din țară. În mai multe județe sunt elevi care nu merg săptămâna viitoare la școală (Document)

Lista cu incidența COVID în fiecare localitate din țară. În mai multe județe sunt elevi care nu merg săptămâna viitoare la școală (Document)

Elevii din 13 localităţi din judeţele Satu Mare, Sibiu, Arad, Cluj, Caraş-Severin, Sălaj, Dolj şi Neamţ unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşti 6 la mia de locuitori nu vor merge la şcoală săptămâna viitoare, arată datele publicate de Ministerul Educaţiei.

Potrivit listei ratelor de incidenţă a COVID-19 pe localităţi publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei şi comunicată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI), în 17 septembrie sunt 13 localităţi în scenariul galben, având o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori.

ADVERTISING

Este vorba despre localităţi din judeţele:

  • Satu Mare (Târşolţ - 13,88, Gherţa Mică - 10,14, Bixad - 7,63, Turţ - 6,72, Negreşti-Oaş - 6,44)
  • Sibiu (Şeica Mică - 11,15)
  • Arad (Cărand - 10,22)
  • Cluj (Ploscoş - 9,65, Cătina - 7,78)
  • Caraş-Severin (Pojejena - 9,07)
  • Sălaj (Şimişna - 7,67)
  • Dolj (Bechet - 6,4)
  • Neamţ (Tupilaţi - 6,12).

Elevii din aceste localităţi nu vor merge la şcoală în săptămâna următoare.

Amintim că incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19 a trecut vineri de 2 la mie în Bucureşti, conform datelor transmise de autorităţi, ceea ce implică restricţii privind numărul de persoane care pot participa la diverse evenimente şi condiţiile în care pot participa, conform hotărârii care prelungeşte starea de alertă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La nunţi, botezuri şi alte evenimente private, este permisă particparea a cel mult 100 de persoane în interior şi a 150 de persoane în exterior, a 300 de persoane în interior, dacă sunt vaccinate, au test negativ sau au trecut prin boală sau la capacitatea maximă dacă toate persoanele sunt vaccinate.

Sâmbătă se va reuni în ședință Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a stabili noile restricții.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇