Inspectoratul care cumpără biciclete pentru elevii care au abandonat școala

Inspectoratul care cumpără biciclete pentru elevii care au abandonat școala

Elevii din județul Dolj care au abandonat şcoala şi vor să reia cursurile în vederea obţinerii unei calificări vor primi de la Inspectoratul Școlar biciclete.

Instituția a anunțat că vor fi cumpărate 1.200 de biciclete și alte accesorii. Banii provin din fonduri europene şi achiziţia este de peste 127.000 de euro, scrie Gazeta de Sud.

Bicicletele sunt achiziţionate în vederea deplasării la unitățile de învățământ în care se desfășoară orele din cadrul programului „A doua şansă”.

La unele şcoli, elevii care au început cursurile au vârste cuprinse între 22 şi aproape 50 de ani şi au reluat şcoala chiar începând cu clasa a V-a.

ADVERTISING

„Livrarea bicicletelor și a accesoriilor se va face la sediul unităților de învățământ suport, ulterior constituirii grupei/ grupelor, pe bază de bon de comandă, în maxim 20 de zile lucrătoare de la primirea comenzii din partea Autorității Contractante”, se menţionează pe SEAP.

În cadrul programului „A doua şansă”, elevii s-au înscris în clasa a V-a, iar până la sfârşitul anului 2023 vor finaliza echivalentul a cinci ani de şcoală şi vor avea şi o specializare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇