Guvernul vrea să dea peste un miliard de euro pentru „Masă sănătoasă în şcoli”

Guvernul vrea să dea peste un miliard de euro pentru „Masă sănătoasă în şcoli”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, în şedinţa de guvern, extinderea programului „Masă sănătoasă în şcoli 2022-2027”, la solicitarea premierului Nicolae Ciucă.

Astfel, grupul ţintă va fi de 900.000 de elevi, deci o treime din elevii ţării, cu risc de abandon şcolar şi finanţarea va ajunge de peste un miliard de euro, pentru 5 ani.

„Suntem foarte aproape de încheierea anului şcolar. Domnul ministru Cîmpeanu este foarte aproape să finalizeze şi noua lege a învăţământului, dar, până atunci, domnule ministru, aveam de rezolvat acea problemă, aveam de asigurat acel cadru pentru o masă sănătoasă pentru elevi. Este un proiect prin care ne-am asumat să reducem la minim abandonul şcolar şi sunt măsuri pe care deja le-am reglementat prin măsuri guvernamentale”, a spus premierul. 

ADVERTISING

Şeful Executivului a dispus ca la nivelul Guvernului să se realizeze un grup de lucru interministerial, condus de ministrul Educaţiei, împreună cu specialiști din Ministerul Sănătăţii, cel al Finanţelor, cel al Agriculturii şi cel al Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 

Cîmpeanu a afirmat că „a avea sau a nu avea o masă în şcoală face diferenţa pentru mulţi părinţi, în a-şi trimite sau nu copiii la şcoală”. 

„Am cerut ca de la 150 de şcoli să extindem la un număr cât mai mare, pentru că eu consider că acest program trebuie să aibă o arie de cuprindere cât mai mare. Sigur, nu se poate întâmpla peste noapte acest demers”, a adăugat premierul Ciucă. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul Educaţiei a arătat că există mai multe surse de finanţare pentru un program „Masă sănătoasă în şcoli 2022-2027”, care depăşesc un miliard de euro, pentru învăţământul primar existând deja finanţare prin PNRR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇