Vasile Dîncu, elevilor de la Colegiul Militar Breaza: România are corupţie. Uneori o să vedeţi că, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii

Vasile Dîncu, elevilor de la Colegiul Militar Breaza: România are corupţie. Uneori o să vedeţi că, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii

„România nu este perfectă, România are corupţie, uneori o să vedeţi că nu funcţionează meritocraţia, uneori o să vedeţi că, aşa cum spune şi Eminescu, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii”, este mesajul transmis de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, elevilor de la Colegiul Militar Breaza.

Ministrul le-a spus însă copiilor că ei pot schimba România și că nu trebuie să justifice acţiunile lor prin faptul că se află într-un sistem constrângător.

„Marja de libertate ţi-o construieşti singur şi orice sistem, cât vi s-ar părea vouă că este un sistem de constrângător, are o spărtură, iar voi puteţi să faceţi o spărtură în zidul care vă opreşte”, le-a transmis Vasile Dîncu elevilor militari, la ceremonia organizată la împlinirea a 110 ani de la înfiinţarea colegiului.

ADVERTISING

Ministrul Apărării le-a mai spus elevilor că pentru a-și îndeplini visul de a deveni cineva este nevoie de muncă și jertfă.

„Cea mai mare valoare pe care voi, copiii, adolescenţii de astăzi o aveţi faţă de noi, ceilalţi, este visul, este visul de a deveni ceva, cineva. Viaţa este complicată şi nu face cadouri.

Să nu credeţi că visul se poate îndeplini automat, să nu credeţi că visul de poate îndeplini fără muncă şi fără jertfă, cum spunea poetul nostru naţional. Este nevoie de implicare, uneori de sudoare, alteori este nevoie de sânge pentru asta.

ADVERTISING

De aceea vă îndemn să fiţi atenţi la visul vostru, să încercaţi să vă protejaţi visul, nu-l lăsaţi deoparte! Aduceţi-vă aminte în fiecare zi de visul pe care-l aveţi şi cultivaţi-l aşa cum cultivăm o floare. Dacă nu o uzi, se usucă, aşa se întâmplă şi cu visele”, a mai declarat Dîncu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇