Greva din învățământ schimbă calendarul înscrierii în clasa pregătitoare

Greva din învățământ schimbă calendarul înscrierii în clasa pregătitoare

Ministerul Educaţiei anunţă, vineri, că a fost actualizat calendarul înscrierii în clasa pregătitoare, din cauza grevei din Educaţie. Ordinul cu noile date a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Sursa citată a precizat că, pentru următoarea perioadă, au fost operate anumite modificări.

Astfel, pentru prima etapă de înscriere:

În perioada 29 mai - 6 iunie 2023, vor avea loc:

  • procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere;
  • repartizarea, la şcoala de circumscripţie, a copiilor ai căror părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie şi nu au fost repartizaţi din lipsă de locuri şi care au exprimat această opţiune în cererea de înscriere;
  • afişarea, în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratelor şcolare a listei copiilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri libere.
ADVERTISING

Pentru a doua etapă de înscriere:

În perioada 6 - 12 iunie vor avea loc:

  • depunerea, la unitatea de învăţământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinşi în etapa anterioară;
  • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 13-19 iunie vor avea loc:

  • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unităţii de învăţământ, în limita locurilor rămase libere;
  • afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.
ADVERTISING

În perioada 1 - 8 septembrie 2023, vor fi soluţionate, de către inspectoratele şcolare, cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Potrivit calendarului iniţial, la 31 mai trebuia să aibă loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere.

Etapele pentru a doua sesiune de înscriere ar fi trebuit să înceapă în 5 iunie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇