Iohannis a vizitat un liceu din Sibiu și s-a pozat cu elevii soției: Vedeți, până la urmă și greva are avantajele ei (Foto & Video)

Iohannis a vizitat un liceu din Sibiu și s-a pozat cu elevii soției: Vedeți, până la urmă și greva are avantajele ei (Foto & Video)

În timp ce profesorii, care protestează cu miile în toată țara, au anunțat că nu renunță la grevă, președintele Klaus Iohannis s-a dus să viziteze un liceu din Sibiu, s-a pozat cu elevii soției sale, care au venit să-l întâmpine și chiar și-a permis să glumească pe seama grevei.

Șeful statului e la Sibiu împreună cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier. Ei au avut o întâlnire cu reprezentanții comunității germane din România și apoi s-au dus la Liceul Brukenthal.

Cei doi șefi de stat au fost așteptați de Carmen Iohannis și elevii săi. Carmen Iohannis e profesoară de limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr. Ea nu s-a alăturat grevei, dar a ținut în ultimele zile cursurile online.

ADVERTISING

Întrebată de jurnaliști dacă la liceul unde predă nu este grevă, Carmen Iohannis a răspuns râzând: „Noi nu suntem aici în școală, suntem aici să-i întâmpinăm pe președinți. Nu fac politică”.

În timp ce mii de sindicaliști protestează în fața Guvernului, Carmen Iohannis se pozează cu elevii

În momentul în care a ajuns, Iohannis a propus să facă o poză cu elevii și a făcut o glumă deplasată la final.

„Vă doresc o zi frumoasă. Vedeți, până la urmă, și greva are avantajele ei”, a spus Iohannis râzând.

„Greva are ceva avantaje”. Klaus Iohannis a vrut să facă o glumă cu elevii, dar i-a ieșit o aroganță

Iohannis și Steinmeier s-au dus apoi la Liceul Brukenthal. Potrivit Digi24, majoritatea profesorilor de aici erau în grevă, dar au venit atât ei, cât și elevii, pentru ca cei doi șefi de stat să nu viziteze un liceu pustiu.

Prima doamnă, Carmen Iohannis alături de elevii săi. Aceștia au venit să-i întâmpine pe cei doi președinți,al României și al Germaniei

Publicată de Sibiu Independent pe Joi, 25 mai 2023

Urmărește LIVE protestele din țară ale profesorilor - Greva continuă. Profesorii resping oferta Guvernului și protestează în toată țara, elevii îi aplaudă. Ciolacu e huiduit, Iohannis sfidează (Foto & Video)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După vizita la Liceul Brukenthal, cei doi președinți s-au retras pentru un dejun oficial, la începutul căruia Iohannis a susținut un mic discurs, în care a vorbit și de contribuția germană la sistemul de educație din România.

„Aș dori să subliniez și importanța acordată cooperării pentru dezvoltarea pregătirii profesionale în sistem dual, domeniu în care firmele germane din România joacă un rol de pionier. Ele oferă un model valoros pentru întregul nostru sistem de educație și, respectiv, pentru cel economic, astfel încât să putem pregăti tineri cât mai competenți și cu capacitatea de a se adapta provocărilor economiei viitorului”, a spus Iohannis.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇