Elevii au rămas fără tabletele promise, dar Anisie nu-și dă demisia, pentru că are ”o responsabilitate să continue mandatul”

Elevii au rămas fără tabletele promise, dar Anisie nu-și dă demisia, pentru că are ”o responsabilitate să continue mandatul”

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, întrebată fiind dacă nu s-a gândit să îşi dea demisia pentru că tabletele nu vor ajunge la elevi la începutul anului şcolar, că nu a luat în calcul acest lucru, deoarece nu ea a realizat acea achiziţie, ministerul punând la dispoziţie banii necesari.

"În semn de responsabilitate faţă de copii, elevi şi de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începe un nou an şcolar altfel", a spus Anisie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Monica Anisie: Tabletele pentru elevi ar trebui să fie în școli pe 10 septembrie. Dar nu garantează cu demisia

"Am realizat eu această achiziţie ca să pot să spun lucrul acesta? Având în vedere faptul că la Ministerul Educaţiei în toată această perioadă am făcut eforturi susţinute ca unităţile de învăţământ să aibă toate cele necesare pentru începutul de an şcolar, vorbim aici de proces de învăţământ, Ministerul Educaţiei se ocupă de procesul de învăţământ, atâta timp cât ne-am preocupat, avem astăzi rezultate, nu văd de ce mi-aţi pune o astfel de întrebare. Responsabilitatea ministerului a fost să acorde banii necesari achiziţiei”, a afirmat Monica Anisie.  

Ea a precizat că, în semn de responsabilitate faţă de elevi şi de profesori, va continua acest mandat în fruntea Ministerului Educaţiei.  

“În semn de responsabilitate faţă de copii, elevi şi de colegii mei profesori trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începe un nou an şcolar altfel”, a susţinut Anisie. 

A cerut demiterea șefului ONAC

Ministrul a cerut premierului Ludoic Orban demiterea preşedintelui ONAC, întrucât licitaţia pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete nu poate fi finalizată la timp.

”Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitaţiei, după atâtea luni în care toate instituţiile implicate, mai puţin ONAC, au luat toate măsurile ca procedura să fie încheiată în termenele stabilite”, a transmis Anisie.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, duminică seară, la B1 TV că va schimba conducerea Oficiului National pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), anunţul fiind făcut în contextul în care autorităţile centrale au constatat că nu pot finaliza licitaţia derulată prin ONAC privind achiziţia a 250.000 de tablete care ar fi urmat să fie distribuite elevilor, pentru desfăşurarea de cursuri şcolare online.

Un oficial din Guvern spune că cele 250.000 de tablete pentru elevi nu vor fi în școli pe 10 septembrie. 1 din 4 clase nu are Internet

Orban spune că Guvernul a creat cadrul legal pentru ca achiziţii de tablete sau materiale sanitare pentru unităţile de învăţământ să poată fi făcute de autorităţile locale şi de şcoli, urmând a fi decontate din fonduri europene.

Guvernul a aprobat decontarea a 500.000 de tablete pentru elevi

https://www.facebook.com/www.edu.ro/videos/656959641593557/?__xts__[0]=68.ARCFU1PxP_yYM6RcpO0UBRGa399R8t-sdSXnIEk2z1kd4CcX-Pam3TpPujNAISqydVf8LS4a_aLyC6JpoOKxDcOtBLBSeYx3DCNuUH7i4zOggM4VOpYJLOpfoQsomlOafJ7GLNeXCOsL6fqGyWIlp1XFQY3ZFrpn9L0kvTcuMufuQs4FPCzyFlrfrLKWDFdHNdYA9T_mhudNoGK3sB1l9PatFMItvv7ILkCMrYM-3YNwegF41_fVM59lymngocPZuyqJQXpNGZn1qVUr774avEkNhFNIgoxN9KLjEWa4dBDQQSnrOSHzH2ppzhEG-7qgqgTSVXeD3fOMEkR5SDJPV40te-48eQvT5f4&__tn__=-R

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!