"E momentul ca directorii de școli să fie lideri în educație"- iniţiativa care îi aduce în secolul 21

"E momentul ca directorii de școli să fie lideri în educație"- iniţiativa care îi aduce în secolul 21

Programul Digital Shift este implementat cu The Social Incubator, iar Academia de Leadership și Management Școlar este o inițiativă a Asociației pentru Valori în Educație.

„E momentul ca directorii de școli să fie lideri în educație”. Sub acest motto, HP Inc. România ia parte la cea de-a patra ediție a programului de dezvoltare a abilităților de leadership și management dedicat directorilor de școli. Este o inițiativă a Asociației pentru Valori în Educație, implementată prin Academia de Leadership – primul program de dezvoltare și creștere a abilităților de leadership și management, dedicat directorilor de școli și grădinițe care vor să îmbunătățească rezultatele educaționale din instituțiile pe care le conduc. 

ADVERTISING

Programul se adresează directorilor sau directorilor adjuncți de grădiniță, școală gimnazială sau liceu, instituție publică sau privată, iar înscrierile au fost deschise pentru oricine este interesat să-și schimbe școala prin activități ce vor avea impact în rândul elevilor și al echipei de profesori.

În decursul anului școlar 2022-2023, 10 manageri din cadrul HP România vor oferi mentorat – inclusiv sesiuni de project management, leadership sau business knowledge - directorilor înregistrați în programul ONG-ului Asociația pentru Valori în Educație. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cadrul unui alt program educațional - HP Digital Learning, susținut de HP Foundation - HP România și ONG-ul The Social Incubator oferă mentorat și îndrumare tinerilor cu vârste între 17 și 24 de ani proveniți din medii vulnerabile, în special din sistemul de protecție a copilului. Angajații HP România fac voluntariat în acest proiect, denumit Digital Shift, și îi ajută pe tineri să dobândească abilități și competențe digitale, împărtășindu-le în același timp din experiența lor profesională și personală pentru a-i susține să-și continue studiile și să-și găsească un loc de muncă.

ADVERTISING

”Expertiza digitală este un instrument atât de necesar pentru elevi în aceste vremuri. Iar tinerii care provin din medii vulnerabile și își încep viața pe cont propriu în afara sistemului instituționalizat de protecție a copilului au cu atât mai mult nevoie de îndrumare, de cunoștințe și informații utile și de oameni care să le fie aproape la început de drum. Este un proiect în care ne-am implicat de anul trecut și pe care ne dorim să-l continuăm pentru că suntem, la rândul nostru, inspirați de poveștile acestor tineri”, a subliniat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. România. 

Anul trecut, 25 de tineri au beneficiat de pregătire în cadrul Digital Shift, iar anul acesta peste 40 de tineri sunt înscriși la sesiunile de mentorat din cadrul programului care se va desfășura în perioada aprilie-iunie.

Despre HP

HP Inc. este o companie de tehnologie care consideră că o idee bine conturată are puterea să schimbe lumea. Portofoliul său de produse și servicii – sisteme de calcul, imprimante, soluții de imprimare 3D – transformă aceste idei în realitate. Vizitează www.hp.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇