Definitivat 2020: Cum se desfășoară examenul în timpul pandemiei/ Modele de subiecte

Definitivat 2020: Cum se desfășoară examenul în timpul pandemiei/ Modele de subiecte

Câteva mii se profesori sunt așteptați miercuri, 22 iulie, la examenul de definitivat, în condiții de siguranță sanitară, la fel cum au avut loc și examenele naționale organizate în acest an. Numărul maxim al candidaților repartizați în săli va fi de maximum 10 candidați, astfel încât repartizarea în săli a candidaților care susțin examenul în sesiunea 2020 să respecte distanțărea socială. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt).

Examenul începe la ora 10.00. Accesul candidaţilor în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 8:00 – 8:45, pe baza actului de identitate valabil – carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate. În lipsa acestuia, accesul se face pe baza paşaportului în termen de valabilitate, potrivit metodologiei de examen, aprobate de Ministerul Educației.

ADVERTISING

Cum se calculează nota

Potrivit ghidului informativ de la Ministerul Educației, în sesiunea 2020, nota obținută la examen se calculează după formula: ND=(2NI+NP+7NS)/10, unde

  • ND – nota de la definitivat,
  • NI – nota de la inspecție (respectiv cea mai mare dintre notele la cele două inspecții de specialitate obținute de candidatul care a susținut ambele inspecții),
  • NP – nota pentru portofoliu,
  • NS – nota la probă scrisă (toate notele fiind obținute de candidat în sesiunea de examen curentă).

Lista candidaţilor înscrişi la examen a fost publicată pe definitivat.edu.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Modelele de subiecte pot fi consultate pe https://rocnee.eu/

Descarcă de aici Model de subiect la Română

Descarcă de aici barem la Română

Descarcă de aici Model de subiect la Matematică

Descarcă de aici barem la Matematică

Descarcă de aici Model de Subiect la Istorie

Descarcă de aici barem la Istorie

Toate modele de subiecte pentru disciplinele de examen pot fi găsite aici.

Candidaţii nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanţă, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea examenului în condiţii de legalitate, echitate şi obiectivitate. Materialele şi/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen.

ADVERTISING

La examen, candidații vor scrie  cu cerneală sau pix de culoare albastră iar desenele/graficele se execută cu creion negru. Metodologia prevede că eventualele greşeli de pe foaia de examen  se taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală, iar schemele/ desenele, cu o linie oblică.

Publicarea rezultatelor, pe 29 iulie

Baremele de corectare pentru fiecare disciplină de examen vor fi postate pe site-ul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, conform unei proceduri specifice.

Rezultatele probei scrise se afişează la sediul centrului de examen şi se publică pe site-ul www.definitivat.edu.ro, la data de 29 iulie 2020.

calendar_definitivat_2020

Citiți și:

Când se dau examenele de titularizare și definitivat în 2020

Titularizare 2020: Președintele Iohannis a promulgat legea care deblochează examenul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇