Cum arată rata de infectare în fiecare județ, cu o zi înainte de redeschiderea școlilor. Unul singur se află în scenariul roșu

Cum arată rata de infectare în fiecare județ, cu o zi înainte de redeschiderea școlilor. Unul singur se află în scenariul roșu

Județul Timiș este singurul în care rata de infectare la mia de locuitori este de peste 3, cu o zi înainte de redeschiderea școlilor, fiind în scenariul roșu: 3,43. Județul Maramureș se apropie de acest prag, având o incidență de 2,98.

Alte opt județe și Capitala au incidența mai mare de 1,5 la mia de locuitori: Alba, Brașov, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Sălaj, Satu Mare și Suceava.

Cea mai mică rată de infectare se înregistrează în Vrancea, de 0,36 la mia de locuitori.

ADVERTISING

Municipiul Bucureşti rămâne în zona galbenă, cu 1,94 cazuri la mia de locuitori.

grafice-1
Foto: Grupul de Comunicare Strategică

Cele mai multe cazuri noi sunt în București

În ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri noi de Covid s-au înregistrat în Bucureşti - 398. Urmează Timiş (170), Suceava (154) și Maramureş (128).

ADVERTISING

De cealaltă parte, cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Brăila și Tulcea (5), Giurgiu (7), Vrancea (8) şi Harghita (9).

harta-cazuri-Covid
Foto: Graphs.ro

Școlile se redeschid de luni

Începând de luni școlile se redeschid, iar cursurile se vor desfășura după 3 scenarii, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Scenariul 1 (verde) – unde incidența cumulată din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

ADVERTISING

Scenariul 2 (galben) – unde incidența cumulată din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori – presupune:

  • participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII -a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal
  • participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Scenariul 3 (roșu) – unde incidența cumulată din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1000 de locuitori – presupune:

  • participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar
  • participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

În situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea inspectoratelor școlare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇