Copiii care se descurcă mai greu cu scrisul, cititul și înțelesul textelor primesc gratuit ajutor specializat printr-o platformă online

Edu Networks lansează ALFABETAR – platforma digitală pentru prevenirea și eliminarea decalajelor de literație
ALFABETAR-1

Edu Networks lansează ALFABETAR cu sprijinul Partenerului Fondator  BRD – Groupe Société Générale, cea mai modernă platformă online cu resurse digitale pentru prevenirea și reducerea decalajelor de literație (scris, citit și înțelegerea textului).

Platforma, dezvoltată de o echipă de specialiști în literație,  este o soluție pe care profesorii o pot folosi, în mod gratuit, pentru a evalua abilitățile de scriere și citire ale elevilor.

ALFABETAR oferă resurse personalizate pentru nevoile fiecărui elev, compatibile cu rezultatele unei evaluări specializate.

ADVERTISING

4 din 10 elevi au un grad avansat de analfabetism funcțional, ceea ce înseamnă că nu înțeleg ce citesc. ALFABETAR va ajuta cadrele didactice (educatorii, învățătorii și profesorii) să poată oferi mai mult sprijin elevilor lor, prin soluții dedicate în special elevilor care au cea mai mare nevoie de ajutor.

Andreea Nistor, reprezentant Edu Networks
Alfabetar_edu_network

ALFABETAR este o dovadă de încredere în puterea profesorilor de a produce schimbare și în rolul lor de modelare a generațiilor de mâine. O educație modernă înseamnă profesori bine pregătiți care au instrumente și resurse pentru a nu lăsa niciun copil în urmă.

Este nevoie de un efort al întregii societăți, de o mobilizare a tuturor: fie că vin din zona educației - de la firul ierbii, fie din administrație, din sectorul neguvernamental sau din business, pentru ca procentul de aproape 50% de copii, care au probleme de literație, să se diminueze.

Suntem încântați să fim alături de BRD Asset Management și BRD Asigurări de Viață, parteneri ai EduNetworks, și să contribuim la crearea acestei platforme digitale pe care sperăm să o regăsim în fiecare școală și la fiecare învățător sau profesor care își propune să reducă decalajele dintre elevi.

François Bloch, Director General al BRD Groupe Société Générale
ADVERTISING

Platforma ALFABETAR este disponibilă gratuit pentru orice instituție de învățământ din România

Resursele sunt dezvoltate în acord cu programa școlară, iar instrumentul poate fi folosit pentru ca învățătorii și educatorii să poată genera instant resurse personalizate, gata de folosit la clasă, în timpul orelor de curs.

Mai mult, rezultatele obținute sunt evaluate și monitorizate exclusiv de educatorul sau de profesorul de la clasă și nu sunt necesare aprobări suplimentare pentru folosirea acestei platforme. 

ADVERTISING

Platforma ALFABETAR va fi disponibilă gratuit pentru orice profesor din România începând cu a doua jumătate a lunii mai și va fi lansată printr-un eveniment susținut de o echipă de experți în literație și testare, despre care poți afla mai multe aici: https://alfabetar.ro/

Platforma ALFABETAR, instrumentele de evaluare pe care le include și resursele didactice au fost dezvoltate de către: Fundația Noi Orizonturi, Asociația OvidiuRo, InfinitEdu, Teach for Romania, BRIO, Asociația pentru Valori în Educație, Asociația Română de Literație.

Proiectul a fost realizat cu susținerea financiară a BRD Groupe Société Générale, BRD Asset Management și BRD Asigurări și Pensii.