Consilier al lui Cîmpeanu: Poate măsura justă ar fi fost să fie suspendați toți profesorii nevaccinați şi să fie permis accesul în școli doar elevilor vaccinați, cu familie vaccinată

Consilier al lui Cîmpeanu: Poate măsura justă ar fi fost să fie suspendați toți profesorii nevaccinați şi să fie permis accesul în școli doar elevilor vaccinați, cu familie vaccinată

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, le transmite celor care critică deschiderea cu prezență fizică a şcolilor doar acolo unde personalul e vaccinat peste 60% că au existat și propuneri mult mai dure.

El spune că ”poate măsura justă” era ca toți profesorii nevaccinați să fie suspendatți și să fie primiți la școală doar elevii de peste 12 ani imunizați, care au și părinți vaccinați.

”Școlile cu procent de vaccinare sub 60% în rândul angajaților vor funcționa online. Pentru un timp. Poate măsura justă ar fi fost, așa cum mi s-a sugerat și mie în multe mesaje, să fie suspendați toți profesorii nevaccinați.

ADVERTISING

Să fie permis accesul în școli cu prezența fizică doar elevilor peste 12 ani vaccinați, ai căror membri de familie sunt toți vaccinați, iar pentru ceilalți să se organizeze învățare la distanță (online/hibrid, unde se poate, sau sub alte forme, mai vechi, prin corespondență).

Cu alte cuvinte, și aici citez din mesajul unei colege, 'Vrei să faci școală fizic? Vaccinează-te! Vrei să stai în pauze cu colegii, să vă distrați? Vaccinează-te! Ești părinte și vrei să facă școală fizic copilul tău, că aia online nu e școală? Vaccinează-te! Vaccinează-l! Dacă nu, atunci stai acasă!'”, a scris Szekely pe Facebook.

ADVERTISING

El spune că astfel de măsuri nu pot fi luate, pentru că sunt ilegale în raport cu Constituția:

”Cu puțină documentare juridică, însă, ne dăm seama că un minister nu poate impune o asemenea măsură fără Parlament. Rolul nostru este să asigurăm, nu să condiționăm, dreptul la educație. Un drept al copilului, al fiecărui copil”.

Consilierul prezintă și câteva dintre mesajele primite de la părinți care refuză testarea antiCovid a copiilor, dar spune că testele vor ajunge zilele acestea în școli și vor fi folosite.

ADVERTISING

"Am primit mesaje în ultimele zile în care am fost numit criminal - pentru că 'îmi forțați copiii să meargă la școală să se testeze'; satanist - pentru că mă obligați 'să fiu cobai pentru Bill Gates'; sau, ceva mai blând, naiv - pentru că nu îmi dau seama că părinții vor folosi 'salivă de la câine, dar nu-și pun copilul la experimentele voastre'.

Totuși, în câteva zile testele vor ajunge în școli și încercăm să mai adăugăm un strat de prevenție și de siguranță la măsurile pe care le știm deja. Pentru că școala în format fizic e cea mai bună variantă a ei. Întotdeauna", conchide Szekely.

Școlile cu procent de vaccinare sub 60% în rândul angajaților vor funcționa online. Pentru un timp.Poate măsura justă...

Publicată de Radu Szekely pe Duminică, 7 noiembrie 2021

Azi a început şcoala şi abia acum s-a gândut ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să propună ca în localităţile în care rata de infectare Covid este mai mică de 3 la mie să se renunţe la pragul minim de vaccinare de 60% pentru personalul didactic, iar copiii să poată merge la şcoală.  

El a declarat luni, la Digi24, că astfel în acele localităţi din mediul rural în care nu sunt cazuri de infectare, dar nici mulţi vaccinaţi, şcolile se vor putea deschide. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇