Sorin Cîmpeanu trimite Corpul de Control la școlile unde rata de vaccinare a crescut spectaculos

Sorin Cîmpeanu trimite Corpul de Control la școlile unde rata de vaccinare a crescut spectaculos

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat verificări, prin Corpul de control al ministrului Educaţiei, la toate unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare a crescut spectaculos în ultima săptămână. ”Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări”, a spus ministrul.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, la TVR 1, că procentul de 54% şcoli cu rată de vaccinare de peste 60% comunicat de către el este de vinerea trecută. 

”Astăzi s-a făcut actualizarea cu cei care s-au vaccinat în ultima săptămână şi vreau să vă spun că progresul este important”, a transmis ministrul.  

ADVERTISING

Acesta precizează însă că se vor face verificări acolo unde procentul de vaccinare a crescut spectaculos în ultima săptămână.  

”Acolo unde au fost schimbări mai greu de explicat sunt pregătite echipele din Corpul de control al ministrului Educaţiei. Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări de vinerea trecută până vinerea asta, pentru că suntem într-adevăr interesaţi de condiţii de siguranţă pentru elevi”, a mai declarat ministrul.  

Acesta a precizat că numărul total al unităţilor care vor începe şcoala fizic luni va fi centralizat sâmbătă dimineaţă.  

ADVERTISING

Autorităţile au decis ca reluarea cursurilor să se poată face în format fizic doar în unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare în rândul personalului depăşeşte 60%.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇