Clanul Cămătaru și Cătălin Botezatu vor livra teste antiCovid în școli. Explicaţia designerului

Clanul Cămătaru și Cătălin Botezatu vor livra teste antiCovid în școli. Explicaţia designerului

Cătălin Botezatu (designer de haine) şi Sile Cămătaru (interlop condamnat) vor furniza prin firmele lor teste de salivă pentru şcoli.

Două firme din România și una din Olanda vor asigura teste de salivă pentru elevi.

Eva Healthcare SRL, firma în care acționar este ginerele lui Sile Cămătaru, trebuie să livreze 1 milion de teste, din cele 9 milioane aferente primului lot.

Cealaltă firmă românească este Viggo Fashion, unde acționar este Cătălin Botezatu.

A treia firmă câștigătoare este din Olanda și se numește Medpark B.V, potrivit Impact.

ADVERTISING

„Procedura prin care cei doi au câștigat aproape 2 milioane de euro: Negociere fără publicare prealabilă a unui anunț.

Mai sunt 2 loturi scoase prin aceeași procedură.

Se vor cheltui în total 200 de milioane de euro pe aceste teste de salivă.

Întrebarea este: vor mai găsi interlopi Cîțu și Arafat, la care să le împartă milioane de euro din bugetul public prin același tip de negociere, în regim de urgență?

Se face beznă în România. Marele JAF a început!”, a scris recent pe Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu.

ADVERTISING

Ce spune Cătălin Botezatu

Designerul Cătălin Botezatu susține că procedurile s-au derulat transparent și că firma a furnizat echipamente Covid timp de peste un an și jumătate.

„Am contribuit astfel în mod decisiv la salvarea de vieți omenești, participând la campania de vaccinare prin furnizarea unui număr de 12.000.000 de seringi. (...) Am elaborat și depus o ofertă conformă și competitivă, fiind desemnați potențiali semnatari ai unui acord-cadru (promisiune de contractare), clasați pe locul 2 cu o cantitate de 5.000.000 teste din totalul de 23.500.000 de teste care au făcut obiectul achiziției pentru Lotul 1 la care am participat”, a declarat Cătălin Botezatu pentru Realitatea PLUS.

ADVERTISING

El mai spune că testele sunt fabricate în China de un producător care comercializează aşa ceva şi în alte state din Europa.

Amintim că Sile Cămătaru, pe numele său real Vasile Balint, a fost condamnat anul trecut la 6 ani de închisoare într-un dosar de proxenetism. De altfel, el a fost condamnat de cel puțin 7 ori în ultimii 30 de ani.

Elevii vor fi testaţi de 2 ori pe săptămână

9 milioane de teste pe bază de salivă pentru screeningul infecţiei cu SARS-CoV-2 vor ajunge în şcoli luna aceasta.

Sau cel puţin aşa a primit asigurări ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Vor fi testaţi, în mod gratuit, cel mai probabil de două ori pe săptămână, nu doar preşcolarii şi elevii, ci şi angajaţii din învăţământ - personal didactic şi nedidactic.

”De săptămâna viitoare testele de salivă vor ajunge în școli. Așteptăm procedura de la Ministerul Sănătății, ca de săptămâna viitoare personalul să știe cum se folosesc testele. Important e ca această procedură să ajungă în toate școlile înaintea testelor”, a spus vineri Cîmpeanu, în conferința în care a anunțat cum va începe școala de la 8 noiembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇