Cîmpeanu anunță că se va face școală fizic și în localitățile cu incidență mică, chiar dacă profesorii sunt nevaccinaţi. Dar abia de săptămâna viitoare (Video)

Cîmpeanu anunță că se va face școală fizic și în localitățile cu incidență mică, chiar dacă profesorii sunt nevaccinaţi. Dar abia de săptămâna viitoare (Video)

Azi a început şcoala şi abia acum s-a gândit ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să propună ca în localităţile în care rata de infectare Covid este mai mică de 3 la mie să se renunţe la pragul minim de vaccinare de 60% pentru personalul didactic, iar copiii să poată merge la şcoală.  

El a declarat luni, la Digi24, că astfel în acele localităţi din mediul rural în care nu sunt cazuri de infectare, dar nici mulţi vaccinaţi, şcolile se vor putea deschide. 

“În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mulţi vaccinaţi să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică.

ADVERTISING

Atrag atenţia că tocmai în aceste şcoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, citat de News.ro.

Ulterior, după o ședință de guvern, Cîmpeanu a ieșit în fața jurnaliștilor pentru a le prezenta ”o serie de clarificări”. El a spus că la sfârșitul săptămânii CNSU va adopta măsura corelării existenței pragului de vaccinare de rata de infectare.

”A trebuit un criteriu de departajare pentru școlile și grădinițele pentru care putem permite prezența fizică și cele pentru care nu putem permite prezența fizică. Acest criteriu a fost rata de vaccinare a personalului. Este un criteriu care nu este ideal, care are o serie de neajunsuri, dar care poate contribui la crearea unui mediu mai sigur în școli și grădinițe. E cunoscut că cei vaccinați contractează și transmit virusul mai greu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aplicarea acestui principiu a dat deja rezultate, în doar o săptămână, exact 1.000 de școli și grădinițe de stat și private au făcut în așa fel încât rata de vaccinare a depășit pragul de 60% și au putut fi deschise astăzi. (...)

Am asumat să înaintez o propunere prin care să fie completat ordinul comun și, cu titlul de excepție, pentru localitățile în care rata de infectare e mai mică de 3 cazuri la mie să se renunțe la pragul de 60%. Acest lucru va face obiectul următoarei hotărâri a CNSU, la finalul săptămânii”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat de ce nu s-a gândit înainte de începerea școlii la acest aspect, ministrul a insistat că ceea ce a vizat a fost vaccinarea a cât mai multor profesori.

ADVERTISING

”Un criteriu esențial e acela al vacinării, în această perioadă am avut o creștere masivă, în doar o săptămână, a vaccinării în școli. Sunt convins că toți acei educatori care își iubesc elevii au înțeles cât de important e acest gest”, a spus ministrul.

Pe iubirea profesorilor față de elevi se bazează ministrul și în ce privește disponibilitatea cadrelor didactice de a testa de Covid elevii, odată ce testele de salivă vor fi livrate în școli. De această dată, Cîmpeanu a avansat ca termen finalul săptămânii 15-19 noiembrie. Săptămâna trecută ministrul a spus că testele ajung în școli ba după 21 noiembrie, ba în decursul acestei săptămâni.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 8 noiembrie

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 8 noiembrie#SorinCimpeanu #SedintaDeGuvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Luni, 8 noiembrie 2021

În zeci de localităţi din ţară cu ZERO cazuri Covid, şcoala începe online, din cauza profesorilor nevaccinaţi

Dacă într-un oraş precum Bucureştiul, cu incidența Covid aproape de 10 la mie, dar cu mulți profesori vaccinați, copiii merg de luni la școală nevaccinați, netestați și vor continua transmiterea, există zeci de localităţi din ţară, cu profesori nevaccinaţi şi probleme de acces la Internet, unde însă copiii stau acasă, pentru şcoală aşa-zisă online.

Este consecinţa ordinului de vineri al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a decis că şcolile se deschid fizic numai şi numai dacă au cel puţin 60% din personal vaccinat.

Colegii de la EduPedu au luat la rând localităţile din ţară şi au găsit 22 (toate din zone rurale), unde incidenţa Covid este ZERO, dar copiii nu pot merge la şcoală pentru că procentul de profesori vaccinaţi nu este suficient.

În trei dintre aceste localități forțate să facă teroretic şcoală în format online, platforma Aisemnal.ro menționează semnal de telecomunicații slab, foarte slab sau inexistent. Este vorba despre Dodești (Vaslui), Spulber (Vrancea) și Ponor (Alba).

Consultaţi pe Edupedu.ro lista completă a localităţilor cu zero cazuri şi şcoală online.

Vă invităm să citiţi şi analiza Aberația ministrului Cîmpeanu. Covid pe patul lui Procust


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇