Ciucă dă ultimatum pentru planul de iarnă la energie

Ciucă dă ultimatum pentru planul de iarnă la energie

Guvernul face pregătiri pentru iarnă, pentru a nu exista probleme cu furnizarea energiei către populație și firme. În acest sens, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut Ministerului Energiei să prezinte până luni situaţia concretă cu proiectele de investiţii, folosind toate pârghiile de finanţare.

Totodată, ANRE trebuie să vină cu o analiză a evoluţiei situaţiei energetice de la începutul anului și până acum, dar și să prezinte efectele pe care le-au produs deciziile luate, în mod deosebit Ordonanţa 27.

ADVERTISING

„Ieri am desfăşurat activitatea de constituire a Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetică şi implementarea proiectelor de infrastructură energetică.

Ministerului Energiei, împreună cu celelalte ministere, să pună la punct toate elementele de plan pentru iarna 2022-2023”, a declarat Ciucă, joi, la debutul ședinței de guvern.

Premierul a subliniat că a primit o prognoză pe termen scurt de la ANM şi s-a ajuns la concluzia că trebuie echilibrate toate sursele de energie.

„A reieşit foarte clar că este nevoie de coordonare, astfel încât să putem să echilibrăm tot ceea ce înseamnă sursele de energie şi să ne îngrijim de modul în care asigurăm consumul la nivelul întregului sistem energetic. Acest plan de măsuri am decis să fie prezentat Comitetului pe data de 31 august”, a arătat Nicolae Ciucă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primul pachet de sprijin a populaţiei şi protejare a economiei pentru perioada noiembrie – aprilie se apropie de final, a subliniat Ciucă și a dat asigurări că măsurile de sprijin vor continua.

„Din perspectiva aplicării OUG 27, luna aprilie nu a fost însă închisă şi este foarte important ca atunci când avem aceste date să venim cu măsuri concrete, aşa cum ne-am angajat. Prioritar este să continuăm să sprijinim populaţia vulnerabilă, industria alimentară, IMM-urile, astfel încât să ne asigurăm că economia va funcţiona în continuare”, a punctat premierul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇