Cîmpeanu spune că tot mai mulți copii au probleme cu ochii din cauza cursurilor online

Cîmpeanu spune că tot mai mulți copii au probleme cu ochii din cauza cursurilor online

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că i-au fost semnalate tot mai multe cazuri de afecțiuni oftalmologice în rândul elevilor apărute din cauza învățământului online.

Ministrul a spus vineri că România nu își mai permite să țină școlile închise, pentru că deja calitatea educației a fost serios afectată, dar și bunăstarea psihică și emoțională a copiilor.

„Din păcate am văzut în ultimele zile gesturi extreme ale unor elevi care cu siguranță au o legătură și cu presiunea pusă de lipsa de socializare prin trecerea școlii în online”, a spus ministrul.

ADVERTISING

Acesta a adăugat că a crescut numărul afecțiunilor oflalmologice.

„De asemenea, sunt stopate și alte afecțiuni de ordin medical. Ne-au semnalat părinții din ce în ce mai multe afecțiuni oflalmologice ale copiilor generate de predarea online”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunţat că luni toate școlile și grădinițele din țară vor putea fi deschise, după modificarea scenariilor de funcţionare, care acum ţine cont de ocuparea spitalelor Covid, nu de procentul de vaccinare sau de rata de infectare.

ADVERTISING

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că în Bucureşti-Ilfov azi procentul de ocupare a paturilor de spital este 16%, aşadar departe de limita de 75%. Tot 16% este și media națională.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇