Cîmpeanu e surprins de rezultatele simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bac: Sunt mai bune decât în anii 2017, 2018

Cîmpeanu e surprins de rezultatele simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bac: Sunt mai bune decât în anii 2017, 2018

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, crede că rezultatele simulării pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din acest an sunt bune iar elevii au dat dovadă că au fost mai bine pregătiți în pandemie.

”Față de specificul acestui an, rezultatele sunt surprinzător de bune. Sunt mai bune decât în anii 2017, 2018, când nu a fost pandemie, nu au fost acele pierderi generate de predarea online și totuși a fost procentul de promovare mai scăzut decât anul ăsta”, a declarat Cîmpleanu la Digi24.

El spune că nu a fost vorba de subiecte mai ușoare ci, din contră, de subiecte mai grele și copii mai bine pregătiți.

ADVERTISING

”Un element esențial: anul ăsta am fost acuzați că la simulare am dat subiecte prea grele. Deci motivul nu este un grad de dificultate mai scăzut ci, pur și simplu, elevii au fost mai bine pregătiți”, a spus el, punctând că programa a fost deja adaptată specificului acestui an școlar.

”Au fost scoase de către fiecare colectiv de cadre didactice acele noțiuni care nu au fost considerate strict esențiale. Și au fost scoase uniform, nu în bloc, dintr-o anumită parte a materiei la o anumită disciplină”, spune Ministrul Educației.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇