Cel mai deștept copil din Marea Britanie: La 2 ani a învățat singur să citească și la 4 știe să numere până la 100 în 6 limbi străine (Video)

Cel mai deștept copil din Marea Britanie: La 2 ani a învățat singur să citească și la 4 știe să numere până la 100 în 6 limbi străine (Video)

Un băiețel în vârstă de patru ani din Anglia a uimit pe toată lumea cu inteligența lui ieșită din comun.

Teddy Hobbs, din Portishead, oraș din comitatul englez Somerset, poate să numere până la 100 în șase limbi străine, inclusiv mandarina, după ce la doi ani a învățat singur să citească.

Grație capacității lui uimitoare de a învăța, el a devenit membru Mensa, organizație care acceptă în rândurile sale doar persoane care obțin cel puțin 98 de puncte la testul IQ, relatează BBC.

Teddy a fost acceptat în rândurile Mensa la vârsta de trei ani și este cel mai tânăr britanic care face parte din organizația internațională. Anul trecut, o fetiță din statul american Kentucky a devenit membră Mensa la vârsta de doi ani și jumătate, potrivit CBS News.

Mama băiatului, Beth Hobbs, a spus că acesta a început să învețe să citească la vârsta de numai doi ani și două luni urmărind programele TV pentru copii și copiind literele.

ADVERTISING

"A început să deseneze literele, iar când a trebuit să-l trimitem din nou la grădiniță după carantina de Covid le-am zis că noi credem că a învățat singur să citească. Ne-au sunat înapoi de la grădiniță și au spus că vor trimite o educatoare să verifice, care ne-a spus că da, știe să citească!", a povestit femeia.

Teddy nu s-a oprit aici. "Se juca pe tabletă, scoțând niște sunete pe care nu le recunoști și l-am întrebat ce înseamnă, iar el mi-a spus: 'Mami, număr în mandarină'", a relatat mama băiatului.

ADVERTISING

"Teddy a făcut totul singur. Când ieșim și îi oferim ceva bun, el vrea mai degrabă o carte decât o ciocolată", a mai spus aceasta.

Deși sunt încântați de inteligența lui, părinții băiețelului își doresc ca el să se bucure de copilărie. "Începe să-și dea seama că prietenii lui nu pot încă să citească și nu-și dă seama de ce, dar pentru noi e foarte important să-l ținem cu picioarele pe pământ. Dacă poate să facă aceste lucruri, bine, dar el vede lucrurile așa 'Da, pot să citesc, dar prietenul meu aleargă mai repede ca mine', așa că toți avem talente individuale", a explicat mama lui Teddy.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇