Bulgaria prelungește anul școlar, din cauza pandemiei

Bulgaria prelungește anul școlar, din cauza pandemiei

Ministerul Educației din Bulgaria a decis prelungirea anului școlar cu două săptămâni pentru elevi, din cauza pandemiei de Covid.

Astfel, anul școlar pentru cei din clasele I-III se va încheia pe 23 iunie, față de 7 iunie cum era normal, informează Duma.

Ultimele două săptămâni de școală sunt dedicate pentru „măsuri compensatorii, activități de interes sau sprijin general, inclusiv instruire într-un mediu on-line”, iar timpul pentru utilizarea acestora va fi decis printr-o decizie a fiecărei școli.

ADVERTISING

În ceea ce privește elevii din clasele IV-IX, aceștia vor finaliza al doilea trimestru în 30 iunie 2021. Asta înseamnă că cei înscriși în clasele a IV-a, a V-a și a VI-a vor studia două săptămâni în plus.

Elevii de clasa a XII-a vor încheia anul pe 14 mai, conform programului inițial. La clasele cu pregătire profesională de a X-a și a XI-a vor fi predate cursuri până pe 14 iulie.

ADVERTISING

Vacanța de Crăciun pentru toți studenții se prelungește cu încă două zile - 22 și 23 decembrie.

Vacanța intermediară pentru clasele VII-XII va fi pe 3 februarie, iar pentru clasele mai mici în funcție de decizia școlii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇