Bacalaureat 2020. Comentariile unei profesoare de limba română despre subiectele de azi

Bacalaureat 2020. Comentariile unei profesoare de limba română despre subiectele de azi

Ana Maria Ghiban, profesoară de limba română de la Liceul Teoretic de Informatică din Iași, afirmă că subiectele de la limba română, date astăzi la examen, nu au diferit de ceea ce au lucrat elevii prin testele de antrenament.

„La Real, la subiectul al treilea, a fost un pic mai general, aveau să redacteze particularități ale comediei. Aici a fost un pic mai generos, în sensul că ceva despre comedie poate scrie chiar și un elev mediu”, a comentat Anamaria Ghiban pentru SpotMedia.ro.

„Subiectele nu au fost o surpriză, cam acestea sunt subiectele de la punctul al treilea. Nu au fost subiecte la care să nu se aștepte. Nu cred că a fost dificil.

ADVERTISING

Comedia a fost studiată și în clasa a VIII-a, la un nivel mai simplu desigur. Au studiat și în clasa a X-a.  Mi se pare de bun augur că la subiectul I de la textul argumentat au avut de comentat ceva din contemporaneitate, adică rolul mass-media in imaginea publică.  

La al II-lea  subiect,  comentarea unui fragment de proză în perspectivă narativă este iarăși un subiect care se regăsea din plin în testele de antrenament”, a mai spus Anamaria Ghiban.

Subiectele de la Română- profil REAL sunt:

ADVERTISING

REAL:

real-111
real-22

UMAN:

uman-1
uman-2

Citiți și: Bacalaureat 2020: Subiectele la Uman și Real pentru proba la Limba Română


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇