Admitere liceu 2024: Rezultatele repartizării au fost publicate. Peste 1.600 de candidați nu au prins un loc

Admitere liceu 2024: Rezultatele repartizării au fost publicate. Peste 1.600 de candidați nu au prins un loc

Absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2024 au aflat, miercuri, la ce liceu au intrat, în urma repartizării computerizate.

Rezultatele au fost publicate pe admitere.edu.ro. Ministerul Educaţiei arată că 98,58 la sută dintre candidaţii cu opţiuni completate au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal, în creştere faţă de anul trecut.

Peste jumătate din candidaţii cu opţiuni completate au fost admişi la prima opţiune. Începând de joi, pot fi transmise/ depuse dosarele de înscriere la secretariatele liceelor.

ADVERTISING

1.607 candidați care au completat fișa de înscriere la liceu nu au fost repartizați, informează Edupedu.

Județele cu cei mai mulți candidați nerepartizați sunt următoarele:

  • Constanța – 334;
  • Prahova – 119;
  • Giurgiu – 92;
  • Cluj – 67;
  • Timiș – 67;
  • Iași – 62;
  • București – 52;
  • Suceava – 50;
  • Sibiu – 49;

Printre elevii care au rămas nerepartizați sunt 3 candidați cu media de admitere 8 și mai mare ca 8. Este vorba despre un candidat din București cu media de admitere 8.92. Un alt elev din județul Timiș are media de admitere 8.35. Cel de-al treilea candidat nerepartizat are media 8.00.

ADVERTISING

În București, distribuția mediilor la Evaluarea Națională s-a schimbat, față de 2023. A scăzut numărul mediilor între 9 și 10, astfel că un elev cu media 9,60 are mai puțini concurenți în fața sa în ierarhie, ceea ce a modificat poziția elevilor în ierarhia de admitere, dar și ultima media cu care s-a intrat la licee.

Clasa de Matematică-Informatică bilingv limba engleză de la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din București este prima în ierarhie, cu media ultimului admis de 9,90, față de 9,95 în 2023, conform Edupedu.

ADVERTISING

A doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, începe pe 2 august.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇