De azi, elevii și studenții își pot cumpăra și online biletele de tren

De azi, elevii și studenții își pot cumpăra și online biletele de tren

Biletele de călătorie cu trenul pentru elevi şi studenţi se pot procura inclusiv online cu reducerea legală, după publicarea în Monitorul Oficial a noilor norme, a informat sâmbătă Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

„În urma aprobării şi publicării Hotărârilor de Guvern 810/2023 şi 811/2023 în 8 septembrie 2023, lucrurile au reintrat în normal şi pe zona facilităţilor de călătorie pentru elevi şi studenţi. De astă-noapte, după publicarea în Monitorul Oficial a noilor norme, se pot procura inclusiv online biletele cu reducerea legală”, a anunţat ARF, pe pagina sa de Facebook.

In urma aprobarii si publicarii Hotararilor de Guvern 810/2023 si 811/2023 in 8 septembrie 2023, lucrurile au reintrat…

Publicată de ARF – Autoritatea pentru Reformă Feroviară pe Vineri, 8 septembrie 2023

Potrivit sursei citate, şi platforma ARF, bilete.infofer.ro, de vânzări bilete integrate pentru rutele de călătorie ce se efectuează cu mai mulţi operatori, a început să poată emite bilete cu reducerea de 90%.

ADVERTISING

Paşii următori sunt: stabilirea protocoalelor cu Ministerul Educaţiei pentru accesul la informaţiile din bazele de date de elevi şi studenţi pentru simplificarea procedurilor de identificare (ARF va asigura accesul şi pentru operatorii de metrou şi naval, pe lângă cei feroviari); finalizarea integrării tuturor operatorilor feroviari în platforma bilete.infofer.ro; atragerea de parteneri din zona platformelor de vânzări mobile pentru a include funcţionalităţile de vânzare bilete integrate şi în alte canale alternative, mai spune autoritatea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇