Români aflați în Maroc povestesc cum s-a simțit cutremurul devastator

Români aflați în Maroc povestesc cum s-a simțit cutremurul devastator

Cutremurul devastator care a avut loc în Maroc, cel mai puternic din ultimul secol, a surprins și mai mulți români aflați în această țară. Una dintre româncele aflate acolo spune că a fost cel mai intens cutremur simțit, comparativ și cu cele trăite în România. Iar Ministerul Afacerilor Externe spune că a cerut informații despre situația românilor aflați în Maroc și până în acest moment nu există informații că ar fi printre victime.

Cutremur devastator în Maroc, cel mai puternic din ultimul secol: Peste 1.000 de morți și peste 1.200 de răniți, dintre care 721 sunt în stare critică (Video)

ADVERTISING

Una dintre româncele aflate în Maroc locuiește în Rabat, o localitate aflată la 300 de km de epicentrul seismului. Ea spune că chiar și aici s-a simțit foarte intens.

"La Rabat s-a resimțit foarte mult cutremurul. Pot să spun chiar că este chiar cel mai intens cutremur simţit vreodată, având în vedere și pe cele pe care le-am trăit în România. S-a mișcat totul, efectiv era ca și cum ai fi fost într-o barcă. Însă până la această oră, din ce știu, în Rabat nu sunt pagube. Toată lumea este îngrijorată cu privire la replici”, a spus Cătălina Bogoi, într-o intervenție la Antena 3.

ADVERTISING

Ea a povestit că oamenii au ieșit în stradă țipând, s-au speriat foarte rău. După seism, a luat legătura cu comunitatea de români din zonă și din informațiile de până acum, nu sunt victime printre cetățenii români.

Însă, spune ea, toată lumea este speriată acum de replicile care ar putea urma. Dar și de valurile uriașe care s-ar putea crea, Rabat fiind un oraș de pe malul oceanului. De altfel, autoritățile au interzis accesul pe plajă sau în apropierea oceanului.

Și Ministerul Afacerilor Externe român a transmis sâmbătă că, până în acest moment, nu există informații că printre victimele cutremurului s-ar afla și români.

ADVERTISING

Ambasada României la Rabat a solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până în acest moment, Ambasada României la Rabat nu a primit cereri de asistență consulară. A existat doar o solicitare de informații cu privire la situația unui grup de cetățeni români, iar ambasada a comunicat familiei că persoanele în cauză sunt în siguranță.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93 și +212 537 20 74 01.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare: +212 67 99 77 751.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇