80 de ONG-uri îi cer lui Iohannis să nu interzică identitatea de gen din școli. Senatorul PMP îsi apără legea și transmite celor care susțin ”aberația” să nu voteze PMP

80 de ONG-uri îi cer lui Iohannis să nu interzică identitatea de gen din școli. Senatorul PMP îsi apără legea și transmite celor care susțin ”aberația” să nu voteze PMP

80 de organizații ale societății civile îi cer președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea inițiată de PMP și votată de Parlament care prevede interzicerea educației despre identitatea de gen.

”Președintelui României Klaus Iohannis să intervină în baza mandatului său constituţional pentru a opri derapajul grav la adresa principiilor constituţionale, autonomiei universitare şi drepturilor fundamentale ale omului înregistrat prin adoptarea de către Parlamentul României a unui amendament la Legea educației pentru interzicerea educației despre gen, egalitate de gen și identitate de gen.

Asociația ACCEPT și ceilalți semnatari solicită ca legea inițiată de PMP și susținută de ALDE și PSD să nu fie promulgată, ci trimisă în procedură de reexaminare în Parlament.

Scrisoarea societății civile este susținută și de persoane publice, precum artistul Emil Rengle și regizorul Alexandru Solomon. De asemenea, o petiție online lansată de MozaiQ a adunat în doar două zile peste 40.000 de semnatari”, se arată într-un comunicat transmis de Asociația Accept.

ADVERTISING

Identitatea de gen, interzisă în școli. USR: Fetele vor fi îndemnate să se joace cu păpușile și să accepte insistențele băieților

ONG-urile reclamă atât problemele de constituționalitate pe care legea în forma votată le ridică, dar și pe cele morale și educaționale, considerând că sistemul de învățământ trebuie să promoveze cunoașterea, nu prejudecata.

„Legea adoptată de Parlament are vicii profunde de constituționalitate și scoate în afara legii toate cadrele didactice, consilierii școlari, cadrele universitare, medicii, asistenții sociali, organizațiile neguvernamentale, formatorii profesionali din cadrul instituțiilor de stat care discută despre identitate de gen și persoane transgender.

Președintele are responsabilitatea să apere integritatea spațiului educațional, libertatea de gândire și exprimare academică, care asigură elevilor, studenților și profesioniștilor acces la informații corecte bazate pe știință, nu pe prejudecăți” este citată în comunicat Teodora Roseti, directoarea Accept.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Elevii și studenții îi cer lui Iohannis să nu promulge legea care elimină identitatea de gen din școli

Ea atrage atenția și că legea va pune și mai mare presiune asupra persoanelor transgender, care deja ”se confruntă cu rate alarmante de hărțuire, violență și ideație suicidală provocate de contextul social discriminatoriu și absența educației pe tema identității de gen și a egalității de gen în general”.

Nu în ultimul rând, organizațiile semnatare atrag atenția că am fi împotriva normelor si legislației europene și internaționale.

Cristian Lungu: Băieții sunt întotdeauna băieți, iar fetele sunt întotdeauna fete

In schimb, senatorul PMP Cristian Vasile Lungu, autorul controversatei legi, își apără actul normativ cu argumentul că „băieții sunt întotdeauna băieți, iar fetele sunt întotdeauna fete”.

ADVERTISING

El își reia seria de motive pentru care el nu crede că ar trebui nici să se discute despre identitatea de gen însă folosind generalizări.

Practic, Lungu iși repostează mesajul transmis oricui l-a contestat, de la Universitatea Babeș-Bolyai, la Victor Ponta.

Pro și contra interzicerii ”ideologiei de gen” în școli și universități

Iată ce crede Vasile Lungu că se întâmpla dacă se vorbește despre identitatea de gen.

”1. Genul unui copil este un concept diferit de sexul biologic al acelui copil și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași. Deci, că 'genul' unui copil nu trebuie să corespundă neapărat sexului biologic.

2. Sexul biologic dobândit la naștere nu ar trebui să eticheteze persoanele drept 'femeie' sau 'bărbat', ci fiecare copil ar trebui singur să își aleagă dintre zecile de tipuri de gen, inventate de susținătorii teoriei de gen, în funcție de preferința personală.

3. Un copil care este născut cu organe sexuale masculine nu înseamnă neapărat că este băiat, ci poate să fie din punct de vedere al 'sexului' băiat, dar din punct de vedere al 'genului' fată sau să aibă un gen fluid (o zi fată, o zi băiat, a treia zi din nou fată s.a.m.d.).

4. Fiecare copil poate să își aleagă genul și să fie: băiat sau fată, fără ca sexul biologic să conteze, iar simpla clamare a unui gen (neurmată de nici un fel de operație de schimbare de sex biologic), ar trebui acceptată de societate și de instituțiile statului în sensul preschimbării actelor de identitate conform genului și nu sexului biologic (de exemplu: astralgender, agender, demigender, heliogender etc.). Da, asta doresc susținătorii acestei teorii să fie scris în actele copiilor din România!

5. Studenții care sunt născuți băieți, dar clamează că sunt, de fapt, fete, ar trebui acceptați în competiții sportive la UBB rezervate doar fetelor sau posibilitatea acestor băieți să utilizeze toaletele și dușurile fetelor din interiorul clădirilor UBB, pt. că ei simt că sunt, de fapt, fete”.

Lungu îi îndeamnă pe români să nu voteze PMP dacă nu sunt de acord cu această lege.

Vasile Lungu militează împotriva tehnologiei 5G și pe perioada pandemiei a distribuit pe pagina sa de Facebook mai multe imagini ce promovau teoriile conspirației, în special aceea care-l plasa pe Bill Gates în centrul pandemiei. Cu toate acestea, pare ca s-a conformat regulilor și a purtat mască de protecție, după cum îl arată unele imagini.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇