244 de elevi şi 329 de angajaţi din educaţie au fost confirmaţi cu COVID-19 de la reînceperea școlii

244 de elevi şi 329 de angajaţi din educaţie au fost confirmaţi cu COVID-19 de la reînceperea școlii

Un număr de 244 de elevi au fost confirmaţi cu COVID-19 de la reluarea cursurilor faţă în faţă, în timp ce numărul angajaţilor din învăţământ diagnosticaţi în perioada 8-11 februarie este de 329. Peste 170 de clase au activitatea suspendată din acest motiv.

"Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Există 8 judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL şi VL). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii", a transmis, joi seară, Ministerul Educaţiei.  

Reprezentanţii ministerului au prezentat situaţia la nivel naţional, care arată că numărul elevilor confirmaţi în perioada 8-11 februarie este de 244, iar cel al claselor cu activitate suspendată la data de 11 februarie - 171.

De asemenea, în perioada 8-11 februarie au fost confirmaţi 329 de angajaţi.

"Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanţă majora triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunţarea medicului de familie", au arătat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!