Zelenski cere UE să lase deoparte disputele interne și să adopte noul pachet de sancțiuni pentru Rusia

Zelenski cere UE să lase deoparte disputele interne și să adopte noul pachet de sancțiuni pentru Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Uniunii Europene să lase deoparte disputele interne și să continue planurile de aprobare a celui de-al șaselea pachet de sancțiuni propus de bloc împotriva Rusiei.

Zelenski s-a adresat liderilor UE de la Bruxelles prin intermediul unei legături video, afirmând că Europa trebuie să dea dovadă de „mai multă unitate”, potrivit BBC.

„Este timpul ca voi să nu fiți separați, ci un întreg", a spus Zelenski, solicitând un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv o interdicție asupra petrolului rusesc.

ADVERTISING

Ziua 96 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Zelenski și-a folosit propria țară ca exemplu, spunând că, lucrând împreună, ucrainenii au ținut în loc trupele rusești mai mult decât se așteptau liderii mondiali.

Președintele ucrainean a mai spus că Europa trebuie să înceteze „certurile" interne privind sancțiunile, afirmând că acestea nu fac decât să ajute Rusia.

Luni și marți, liderii UE se întâlnesc la Bruxelles în cadrul unui summit extraordinar pentru a încerca să ajungă la un acord asupra unui al șaselea set de sancțiuni împotriva Rusiei, care implică o interdicție asupra petrolului rusesc.

ADVERTISING

Ungaria, care se bazează foarte mult pe importurile din Rusia, a declarat că nu va susține acest plan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇