Zeci de mii de mașini Tesla au fost rechemate în service din cauza problemelor tehnice

Zeci de mii de mașini Tesla au fost rechemate în service din cauza problemelor tehnice

Compania Tesla a rechemat în service peste 80.000 de mașini vândute în China din cauza unor probleme tehnice.

Tesla Inc a rechemat în service mașini fabricate în China și importate, produse încă din 2013, din cauza unor probleme legate de software și de centurile de siguranță, se arată într-un comunicat al autorității chineze de reglementare a pieței, publicat vineri.

Producătorul american de automobile electrice a rechemat 67.698 de automobile Model S și Model X importate în China între 25 septembrie 2013 și 21 noiembrie 2020, din cauza unor probleme software care afectează sistemul de gestionare a bateriei, potrivit CNN.

ADVERTISING

Tesla a anunțat că va actualiza software-ul vehiculelor rechemate în service.

De asemenea, Tesla a rechemat 2.736 de automobile Model 3 importate, fabricate între ianuarie și noiembrie 2019, și 10.127 de automobile fabricate în China, produse între 14 octombrie 2019 și 26 septembrie 2022. Acest lucru a fost provocat de instalarea defectuoasă a centurilor de siguranță. Specialiștii Tesla le vor verifica și le vor reinstala, mai scrie în comunicat.

În aprilie, Tesla a rechemat în service alte 127.785 de automobile Model 3 din China, invocând potențiale defecțiuni ale unor componente care ar putea cauza accidente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇