Următorul Start-Up Nation ar putea fi lansat cu fonduri europene, peste 400 de milioane de euro

Următorul Start-Up Nation ar putea fi lansat cu fonduri europene, peste 400 de milioane de euro

Cea de a patra ediție a Start-Up Nation ar putea fi lansată anul viitor cu fonduri europene, existând un buget potențial de peste 400 de milioane de euro.

Anunțul a fost făcut joi de Radu Oprea, ministrul Economiei, la emisiunea România Politică, de la Prima News.

„Am reuşit împreună cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, domnul Câciu, cu echipa lui, să identificăm fonduri europene pentru a putea lansa ediţia a 4 a a Start-Up Nation, pe care ne dorim să o facem pe fonduri europene”, a arătat ministrul, precizând că „sunt peste 400 de milioane de euro care pot fi folosite şi se lucrează în acest moment pentru a face posibil acest lucru”.

ADVERTISING

Oprea a mai spus că la prima ediţie a programului, din peste 7.000 de companii înfiinţate, în urmă cu 5 ani, peste 6.000 sunt prezente astăzi în economia românească.

”Procentul este uimitor, 91%”, a mai spus Radu Oprea, citat de News.ro.

De asemenea, din start-up-urile începute la prima ediție, unele firme au acum 200 de angajaţi.

„Start-Up Nation este o poveste de succes şi nu este a noastră, este a antreprenorilor din România (...) Prima ediţie a fost pe producţie, a doua a fost pe servicii în special, sunt lucruri pe care le-am învăţat din fiecare. Vom veni cu o propunere şi pentru ediţia a patra”, a spus Oprea, precizând că se doreşte să se meargă pe inovare. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇