O companie din România, în topul Deloitte al start-up-urilor de tehnologie cu cea mai mare creștere

O companie din România, în topul Deloitte al start-up-urilor de tehnologie cu cea mai mare creștere

România este prezentă în principala categorie a clasamentului Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală, care oferă recunoaștere start-up-urilor de tehnologie cu cea mai mare creștere din regiune, prin Wave Studio, o firmă specializată în dezvoltarea de aplicații mobile pentru Android sau iOS.

Aceasta ocupă locul 22, cu o rată de creștere de 1.319% a veniturilor înregistrate în perioada 2018-2021.

De asemenea, două companii de tehnologie din România au fost incluse în categoria „Companies to Watch”, care reunește start-up-urile care au înregistrat cea mai rapidă dezvoltare în perioada 2019-2021 și care încă nu îndeplinesc criteriile pentru a intra în principala categorie a topului Fast 50.

ADVERTISING

Pentest-Tools.com, start-up-ul românesc care a creat o platformă bazată pe servicii de tip cloud cu ajutorul căreia se pot efectua teste de penetrare și evaluare a vulnerabilităților, ocupă locul 17 în rândul celor 25 de companii incluse în categorie, cu o rată de creștere de 441%, în timp ce DRUID, compania specializată în dezvoltarea de asistenți virtuali inteligenți dedicați proceselor complexe din organizații, ocupă locul 19, cu o creștere de 345%. 

De asemenea, trei companii românești – Hermix, Kinderpedia și Tokinomo - sunt recunoscute în cadrul competiției Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală la categoria „Impact Stars”, care premiază start-up-urile ale căror produse sau servicii au efecte pozitive asupra mediului de business, societății, mediului, în domeniul diversității sau al inovației.

ADVERTISING

Hermix este dezvoltatorul unei platforme care ajută companiile să cunoască oportunitățile de business din sectorul public prin automatizarea activităților de marketing pentru zona business-to-government, a celor de vânzare și de pre-vânzare, precum și de participare la licitații publice.

Kinderpedia este creatorul unei soluții complete de comunicare și management pentru școli și grădinițe.

Tokinomo este specializată în crearea de roboți care pot fi folosiți pentru implementarea de campanii de marketing în magazine care oferă consumatorilor experiențe inedite.

„În ultimele două decenii, ponderea surselor de creștere a industriei de tehnologie din Europa s-a mutat dinspre hardware către software, care acum generează două treimi din veniturile înregistrate de industrie, potrivit unei analize Deloitte.

ADVERTISING

Ponderea tot mai mare a companiilor de software este vizibilă și în cadrul programului Fast 50 Europa Centrală, în care acestea continuă să domine principala categorie a clasamentului, precum și în rândul jucătorilor locali incluși în top - cinci din cei șase sunt companii de software.

Merită menționat și că varietatea nișelor în care se extind companiile locale de tehnologie este o dovadă a creativității lor remarcabile și a potențialului de creștere a pieței locale. Suntem onorați să celebrăm realizările lor prin recunoașterea oferită de platforma Fast 50 cu sprijinul partenerilor programului, Google Cloud și Citi”, a spus Andrei Ionescu, partener coordonator Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România și coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România. 

Anul acesta, Google Cloud este partenerul de tehnologie la nivel regional al programului Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală, iar Citi este partenerul local.

Companiile de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa Centrală

Câștigătorul principalei categorii a clasamentului, care oferă recunoaștere companiilor de tehnologie înființate în urmă cu cel puțin patru ani și care au cea mai rapidă creștere în Europa Centrală, este FTMO, un fintech din Cehia, cu o creștere a veniturilor de 25.255%, care a dezvoltat o platformă educațională pentru jucătorii de pe piețele financiare ce le permite să se concentreze asupra gestionării riscurilor și a educației în desfășurarea activității de tranzacționare pentru a adopta cele mai bune practici, a evita erorile și a reduce pierderile.

Companiile incluse în clasamentul principal au înregistrat o creștere medie de 2.351%, cea mai mare obținută vreodată (față de 2.278%, în 2021).

Competiția din acest an, aflată acum la cea de-a 23-a ediție, este dominată de jucători din domeniul software (33), urmat de domeniile fintech (șase companii), hardware (cinci companii), media și divertisment (patru companii) și sănătate (două companii).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇