UE caută în Nigeria înlocuitor pentru gazele rusești

UE caută în Nigeria înlocuitor pentru gazele rusești
Foto: Twitter Matthew Baldwin

Uniunea Europeană caută să obţină livrări suplimentare de gaze din Nigeria, în timp ce blocul comunitar se pregăteşte pentru posibilele reduceri de aprovizionare din partea Rusiei, a declarat sâmbătă Matthew Baldwin (foto), director general adjunct al departamentului de energie al Comisiei Europene.

Baldwin a avut întâlniri cu oficiali de la cel mai mare producător de petrol din Africa în această săptămână.

El a fost informat că Nigeria îşi îmbunătăţeşte securitatea în Delta Nigerului şi că intenţionează să redeschidă conducta Trans Niger după luna august, ceea ce ar aduce mai multe exporturi de gaze către Europa.

ADVERTISING

UE importă 14% din totalul livrărilor de gaze naturale lichefiate (GNL) din Nigeria şi există potenţialul de a dubla această cifră, a declarat Baldwin pentru Reuters prin telefon.

Producţia de petrol şi gaze naturale din Nigeria este limitată de furtul şi vandalizarea conductelor, ceea ce face ca terminalul producătorului de gaze Nigeria LNG să funcţioneze la o capacitate de 60%.

„Dacă putem ajunge la peste 80%, în acel moment, ar putea exista GNL suplimentar care ar putea fi disponibil pentru încărcături spot care să vină în Europa”, a spus Baldwin.

ADVERTISING

„Ei, oficialii nigerieni, ne-au spus: Veniţi să vorbim din nou la sfârşitul lunii august, deoarece credem că putem face progrese reale în acest sens”, a adăugat acesta.

Nigeria LNG este deţinută de compania petrolieră de stat NNPC Ltd, Shell, TotalEnergies şi Eni.

Comisia Europeană a anunțat miercuri că statele membre ale UE ar trebui să îşi reducă consumul de gaze cu 15% din august până în martie. Obiectivul ar fi iniţial voluntar, dar ar deveni obligatoriu în cazul în care Comisia ar declara o situaţie de urgenţă.

ADVERTISING

Anul trecut, Nigeria a exportat 23 de miliarde de metri cubi de gaze către UE, dar cifra a scăzut de-a lungul anilor. În 2018, blocul comunitar a cumpărat 36 de miliarde de metri cubi de GNL din Nigeria, a precizat Baldwin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇