Transelectrica, obligată să plătească peste 160.000 de euro unui membru al Consiliului de Supraveghere revocat. Încă trei cereri sunt depuse la Centrul de Arbitraj de la Viena

Transelectrica, obligată să plătească peste 160.000 de euro unui membru al Consiliului de Supraveghere revocat. Încă trei cereri sunt depuse la Centrul de Arbitraj de la Viena

Transelectrica va trebui să-i plătească unui fost membru al Consiliului de Supraveghere, care a fost revocat printr-o hotărâre AGA, compensații de peste 160.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al companiei Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, Centrul de Arbitraj de la Viena s-a pronunţat la data de 30.12.2022 prin Hotărâre arbitrală și a admis cererea formulată de Oleg Burlacu, fost membru al Consiliului de Supraveghere, obligând compania la plata sumei de 792.132 lei – compensaţii, la care se adaugă accesorii şi cheltuieli de judecată. Hotărârea arbitrală este definitivă şi obligatorie.

ADVERTISING

Oleg Burlacu a fost revocat printr-o hotărâre AGA din funcția de membru al Consiliului de Supraveghere și a contestat decizia la Centrul de Arbitraj de la Viena.

Încă doi foști membri ai Consiliului de Supraveghere și un fost membru al Directoratului, revocați prin hotărâre AGA sau decizie a Consiliului de Supraveghere, au contestații înregistrate la Centrul de Arbitraj de la Viena.

Astfel, Ciprian Constantin Dumitru precum şi Luiza Popescu, foşti membri ai Consiliului de Supraveghere, revocaţi prin Hotărârea AGA nr.4/2021, au înregistrat pe rolul Centrului de Arbitraj de la Viena cereri de arbitraj, valoarea pretenţiilor acestora fiind de 882.324 lei (principal), respectiv 792.132 lei (principal), reprezentând compensaţii în baza contractelor de mandat.

ADVERTISING

De asemenea, Cătălin Niţu, fost membru al Directoratului, revocat printr-o decizie a Consiliului de Supraveghere, a înregistrat o cerere de arbitraj, valoarea pretenţiilor acestuia fiind de 559.164 lei (principal), reprezentând compensaţii în baza contractului de mandat.

Transelectrica este operatorul reţelei electrice de transport şi sistem din România, care funcţionează interconectat cu sistemul electroenergetic european. Compania a avut în primele nouă luni din 2022 venituri operaţionale de 4,88 miliarde lei, în creştere cu 114% faţă de primele nouă luni ale anului anterior (2,28 miliarde lei). Profitul net a fost de 418 milioane lei, de peste cinci ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de 81 milioane lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇