Prime de Crăciun de peste 1,5 milioane de lei la Transelectrica. Șefii au luat câte 16.000 de lei fiecare

Prime de Crăciun de peste 1,5 milioane de lei la Transelectrica. Șefii au luat câte 16.000 de lei fiecare

Transelectrica, o companie de stat care a făcut un profit uriaş în acest an, le-a dat angajaților prime de Crăciun de 1.573.800 de lei.

Potrivit unui document citat de Economedia, sunt 456 de angajaţi care primesc acest bonus substanţial, deşi compania are vreo 2.000 de salariaţi.

Cele mai mari prime ajung la 16.000 de lei și au fost acordate 5 de acest nivel. Acestea au fost încasate de un consilier de specialitate, doi directori și doi manageri de unități teritoriale. Primele de 15.000 de lei au ajuns la un consilier și la doi directori.

ADVERTISING

Există însă și angajați care au luat doar 200 sau 300 de lei.

Ciudat este că există un "șef de coloană auto" care a luat o primă de 850 de lei, în timp ce patru șoferi au căpătat fiecare câte 10.000 de lei.

Lista primelor Transelectrica poate fi citită aici.

Transelectrica este singurul operator care asigură serviciul de transport al energiei electrice, de conducere tehnică operațională a Sistemului Electroenergetic Național și de administrare a pieței de energie electrică (prin filiala sa cu personalitate juridică OPCOM SA), aceste domenii fiind considerate prin lege monopol natural.

ADVERTISING

Profitul net al Transelectrica s-a majorat de peste cinci ori în primele 9 luni din 2022, faţă de perioada similară de anul trecut. Asta în condiţiile în care a scăzut cantitatea de energie electrică livrată consumatorilor.

Conform datelor INS, consumul final de energie electrică la nivel național a scăzut în primele nouă luni ale anului cu 5,7% față de aceeași perioadă din 2021.

Vorbim de un profit net al Transelectrica de 418 milioane de lei.

Transelectrica este o companie în care cel mai mare acționar (56,8%) este statul român, prin Secretariatul General al Guvernului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇