Shell ar putea prelua benzinăriile Lukoil din România

Shell ar putea prelua benzinăriile Lukoil din România

O mutare importantă ar putea avea loc pe piața de combustibili din România, unde Shell ar putea prelua benzinăriile Lukoil.

Potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar, gigantul energetic anglo-olandez Shell ar putea reveni în retailul de combustibili din România prin preluarea lanţului de benzinării Lukoil.

Ruşii de la Lukoil caută să vândă businessul din România compus din lanţul de benzinării şi rafinăria de la Ploieşti, conform surselor citate, iar printre cei care ar fi interesaţi de benzinării ar fi Shell.

ADVERTISING

La începutul lunii martie 2022, la scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, gigantul petrolier Lukoil, numărul doi în acest sector rus, a îndemnat la o ”oprire rapidă” a războiului, devenind prima mare companie care s-a opus invaziei ruse.

La acel moment, Lukoil a dat asigurări că va depune toate eforturile pentru ”a continua să funcționeze de o manieră stabilă în toate statele și regiunile lumii”.

La mai puțin de două luni de la acest moment, la finele lunii aprilie 2022, Vagit Alekperov a demisionat și din boardul de directori al Lukoil și din funcția de președinte al companiei. Anunțul a fost făcut de companie, fără a fi oferit și un motiv, potrivit Nasdaq.com. În vârstă de 71 de ani, el conducea Lukoil din 1993.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar la începutul lunii septembrie 2022, președintele CA al Lukoil a murit. A căzut de la fereastra unui spital din Moscova


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇