Rusia vrea să naționalizeze bunurile companiilor străine care pleacă din cauza războiului

Rusia vrea să naționalizeze bunurile companiilor străine care pleacă din cauza războiului

Legea prin care statul rus va prelua proprietățile firmelor străine care părăsesc țara va fi promulgată în următoarele săptămâni.

Statul rus va putea astfel să intervină atunci când locurile de muncă sau industria sunt amenințate, iar pentru companiile străine va fi mai greu să-și relocheze afacerile din această țară, dacă nu sunt pregătite să suporte pierderi financiare însemnate, relatează BBC.

Sute de branduri internaționale, printre care Starbucks, Coca Cola, Levi's și Apple, au părăsit Rusia sau și-au suspendat activitățile în această țară, după invadarea Ucrainei, în februarie, în timp ce economia Rusiei, afectată de sancțiunile occidentale, a intrat în recesiune.

ADVERTISING

Moscova a încheiat, în această lună, un acord cu Renault pentru preluarea activităţii diviziei din Rusia a producătorului auto francez care a anunţat că se retrage din această ţară. Renault Rusia va fi preluată de Primăria Moscovei, iar participația de 67,69% din AvtoVAZ va fi luată de un centru de cercetare și dezvoltare auto susținut de stat.

Renault a anunţat că acordul prevede o opțiune pentru grup de a-și răscumpăra participația în AvtoVAZ, care poate fi exercitată în anumite momente în următorii șase ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ziua 92 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇