Preţul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel de după ianuarie 2020

Preţul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel de după ianuarie 2020

Preţurile petrolului au urcat, luni, la cele mai ridicate niveluri atinse după ianuarie 2020, iar ţiţeiul Brent a depăşit 60 de dolari pe baril, ca urmare a reducerii livrărilor de către marii producători şi graţie aşteptărilor pentru noi măsuri de stimulare economică în Statele Unite, care ar putea susţine cererea.

Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 1,6%, la 60,30 dolari pe baril, în timp ce preţul petrolului american WTI a avansat cu 1,8%, la 57,85 dolari pe baril, arată Reuters.

”Depăşirea nivelului de 60 de dolari arată că piaţa îşi revine în sfârşit, după luptă lungă, şi respiră corect. Dă o senzaţie de normalitate”, a declarat vicepreşedintele pentru pieţele petrolului al firmei Rystad Energy, Paola Rodriguez Masiu.

ADVERTISING

Preţul petrolului Brent a ajuns la un maxim al şedinţei de 60,40 dolari pe baril, iar petrolul WTI a costat 57,97 dolari pe baril, cele mai ridicate niveluri atinse din ianuarie 2020.

“Preţurile petrolului au revenit aproape de nivelurile anterioare pandemiei”, a spus Norbert Rucker, analist la banca elveţiană Julius Baer.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇