Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germană spune că Guvernul a promis prelungirea cu șase luni a programului de muncă flexibilă

Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germană spune că Guvernul a promis prelungirea cu șase luni a programului de muncă flexibilă

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Dragoş Anastasiu, a declarat că „promisiunea fermă” a guvernului este că „programul de muncă flexibilă, Kurzarbeit, va fi prelungit pentru cel puţin 6 luni”.

„Am avut şi o temă legată de muncă şi avem o veste bună, din punctul ăsta de vedere, promisiunea fermă e că programul de muncă flexibilă, Kurzarbeit, va fi prelungit pentru cel puţin 6 luni.

El era limitat până la sfârşitul anului acesta, şi un grup lucru munceşte în momentul de faţă şi la îmbunătăţirea acestui program pentru că sunt acolo câteva chestiuni care trebuie îmbunătăţite", a spus Anastasiu, vineri, la finalul întrevederii pe care reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României au avut-o cu premierul Ludovic Orban.

ADVERTISING

Discuții despre semnătura digitală

El a adăugat că s-a discutat şi despre semnătura digitală.

"Noi am susţinut o formă simplă care să poată să fie aplicată, deocamdată sunt încă discuţii, mai degrabă tehnice, dar le vom discuta împreună cu Guvernul şi în următoarele săptămâni", a precizat Anastasiu.

El a menţionat şi faptul că domeniul turismului a reprezentat un alt subiect abordat în cadrul întrevederii.

"Aici, vestea bună este că se lucrează împreună cu Ministerul de Finanţe la un program de ajutor de stat, un ajutor de stat pentru întreaga industrie turistică şi în aceste zile chiar se lucrează intensiv la el. Şi, mă rog, noi am solicitat şi prelungirea sistemului de vouchere de vacanţă, deocamdată decizia nu a fost luată", a declarat Anastasiu.

ADVERTISING

El a mai menţionat şi o chestiune discutată în privinţa educaţiei.

"Şi ultima chestiune pe care eu pot să v-o spun, pe zona de educaţie, este o problemă destul de importantă în ceea ce priveşte pregătirea profesională a dascălilor pentru digitalizare şi predare online.

Există un proiect care se cheamă "CRED", dar sunt 220.000 de dascăli care trebuie instruiţi, deocamdată s-a ajuns la doar 20.000 şi aici vom face împreună o strategie de accelerare a acestei teme importante pentru educaţia actuală", a mai afirmat Anastasiu. 

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇