Pensiile cresc în 2022, fără vouchere de vacanță și călătorii limitate pentru studenți. Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de OUG anunțat de Cîțu

Pensiile cresc în 2022, fără vouchere de vacanță și călătorii limitate pentru studenți. Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de OUG anunțat de Cîțu

Ministerul Finanţelor a publicat, luni seară, proiectul OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Documentul prevede toate măsurile pe care le-a anunţat anterior premierul – neacordarea voucherelor de vacanţă, prorogarea termenului de aplicare a Legii pensiilor şi limitarea călătoriilor studenţilor.

Printre prevederi se numără și:

  • Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, în anul 2021, autoritățile și instituțiile publice (...) nu acordă vouchere de vacanță.
  • În cazul personalului militar, poliţiştilor, funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, decontarea sumelor reprezentând servicii turistice cuvenită în anul 2020 se poate efectua şi pentru serviciile prestate în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2021 de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României,(...).”
  • Începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.
  • Studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum și pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a și naval, pe tot parcursul anului calendaristic. (se abrogă prevederile prin care studenții beneficiau de gratuitate la transportul feroviar intern)
ADVERTISING

Documentul poate fi consultat pe site-ul Minsterului finanţelor şi rămâne în consultare publică timp de zece zile. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇