Patronii de restaurante vor să conteste noile restricții la Curtea de Apel: Închiderea localurilor nu va opri epidemia

Patronii de restaurante vor să conteste noile restricții la Curtea de Apel: Închiderea localurilor nu va opri epidemia

Închiderea restaurantelor nu va rezolva problema virusului, spune HORA, autoritatea industriei ospitalităţii din România.

Reprezentanţii sectorului atenţionează că va contesta la Curtea de Apel orice măsură nejustificată a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Asta pentru că, potrivit HORA, redeschiderea la interior a restaurantelor nu a dus la o creştere a îmbolnăvirilor de Covid.

Antreprenorii spun că au respectat toate regulile impuse și dacă business-urile lor vor fi din nou închise, aceştia atenţionează că vor acţiona în judecată statul.

ADVERTISING

Salariul mediu din HoReCa în iulie 2020 este 1.687 lei net (INS), iar cifra de afaceri a sectorului era de 5 miliarde euro.

HoReCa avea aproximativ 400.000 angajaţi la începutul pandemiei, dar o parte din locurile de muncă au fost afectate.

Cifra de afaceri a HorReCa a scăzut cu aproape 80%.

Toate restaurantele din București care își desfășoară activitățile în interior, precum și teatrele și cinematografele vor fi închise, a decis marți Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

ADVERTISING

Restricțiile intră în vigoare începând de miercuri și până când rata de incidență a cazurilor de COVID la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5.

Gheorghe Cojocaru, prefectul Capitalei, a declarat însă că în restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și altor unități de cazare este permisă servirea clienților cazați în acestea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇