OTP Bank, acuzată că sponsorizează războiul lui Putin, își vinde filiala din România

OTP Bank, acuzată că sponsorizează războiul lui Putin, își vinde filiala din România

OTP Bank, banca maghiară acuzată de Occident că sponsorizează războiul lui Vladimir Putin din Ucraina, a scos la vânzare filiala din România. Tranzacția ar urma să se facă în decursul următorului an.

”În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii.

Acest proces este estimat să dureze câteva luni și, în cazul succesului licitației, posibilul acord de vânzare ar fi semnat în aproximativ un an.

ADVERTISING

Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, a transmis OTP Bank, pentru Profit.ro.

Ungaria va bloca următoarea tranşă de sprijin militar al Uniunii Europene destinat Ucrainei şi orice nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, dacă Kievul nu va scoate banca ungară OTP de pe lista sponsorilor războiului, a declarat recent ministrul de Externe, Peter Szijjarto.

„Nu putem da undă verde atât timp cât OTP rămâne pe lista neagră. Acelaşi lucru este valabil şi pentru sancţiuni”, a declarat Peter Szijjarto.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Săptămâna trecută, Ungaria a blocat o propunere de alocare a încă 500 de milioane de euro dintr-un fond administrat de UE, Facilitatea Europeană pentru Pace, ca ajutor militar pentru Ucraina. Aceste fonduri ar permite guvernelor UE să depună noi cereri de rambursare pentru armele şi muniţiile pe care le-au donat Kievului.

În justificarea acestei acţiuni, Ungaria a cerut garanţii că şi alte regiuni, precum Balcanii sau Africa de Nord, vor primi bani din acest fond. Însă diplomaţii UE de la Bruxelles au declarat că, în spatele uşilor închise, Ungaria a precizat că principalul motiv al blocadei sale a fost includerea de către Ucraina a băncii OTP pe lista neagră a entităţilor sancţionate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇