O nouă lovitură majoră pe piața de cripto

O nouă lovitură majoră pe piața de cripto

Autoritatea de reglementare financiară din New York a cerut firmei din spatele monedei stabile a Binance să nu o mai emită, după ce a constatat că nu poate face acest lucru într-o manieră sigură, aceasta fiind o lovitură pentru cea mai mare platformă de tranzacţionare a criptomonedelor.

Departamentul de Servicii Financiare din New York (NYDFS) a declarat într-o alertă pentru consumatori că a ordonat companiei Paxos Trust să înceteze să emită Binance USD, invocând „probleme nerezolvate” în supravegherea de către Paxos a relaţiei sale cu Binance.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al NYDFS a declarat ulterior pentru Reuters, prin e-mail, că Paxos şi-a încălcat obligaţiile pentru „evaluări periodice ale riscurilor personalizate” şi verificări de due diligence asupra clienţilor Binance şi Binance USD, necesare pentru a opri „actorii rău voitori să folosească platforma”.

Paxos a declarat într-un comunicat că va înceta emiterea de noi monede Binance USD, care este susţinută de numerar tradiţional şi bonuri de Trezorerie americane, începând cu 21 februarie, dar va continua să susţină şi să răscumpere aceste monede cel puţin până în februarie 2024.

ADVERTISING

Monedele stabile, jetoanele digitale susţinute de obicei de active tradiţionale care sunt concepute pentru a menţine o valoare constantă, au apărut ca una dintre piesele cheie ale economiei cripto. Ele sunt folosite pentru tranzacţionarea între jetoane volatile precum bitcoin şi, în unele economii emergente, ca mijloc de a proteja economiile împotriva inflaţiei.

Măsura NYDFS reprezintă un regres în eforturile Binance de a câştiga cotă de piaţă de la rivali mai mari de monede stabile, cum ar fi Tether şi USD Coin, au spus analiştii.

ADVERTISING

Pierderea statutului reglementat de New York oferit de Paxos poate afecta, de asemenea, atractivitatea Binance pentru investitorii mai mari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇