Una dintre cele mai mari platforme de criptomonede cere falimentul și cutremură piața. Miliardarul care o conducea a pierdut totul în doar o zi

Una dintre cele mai mari platforme de criptomonede cere falimentul și cutremură piața. Miliardarul care o conducea a pierdut totul în doar o zi

Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor FTX, aflată în dificultate, a depus o cerere de faliment în SUA, solicitând protecţia instanţei în timp ce caută o modalitate de a returna banii utilizatorilor, iar directorul ei general, Sam Bankman-Fried, a demisionat, în ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari prăbuşiri din această industrie.

Acest demers încheie o săptămână foarte agitată pentru FTX, după ce clienţii s-au grăbit să-şi retragă fondurile, în urma apariţiei unor zvonuri potrivit cărora FTX şi alte firme conduse de Sam Bankman-Fried se află pe un teren financiar şubred.

ADVERTISING

Milliardarul Bankman-Fried, una dintre vedetele pieţei cripto, a încercat să găsească un plan de salvare, sperând ca FTX va fi preluată de Binance, o platformă rivală de criptomonede, dar planul nu a funcţionat.

Prăbuşirea FTX marchează o răsturnare uimitoare de situaţie pentru companie şi pentru fondatorul acesteia, Sam Bankman-Fried, care până de curând a fost aclamat drept un investitor prodigios şi a fost comparat adesea cu miliardarul Warren Buffett.

Miliardarul american Sam Bankman-Fried, În vârstă de doar 30 de ani, Bankman-Fried era considerat unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi antreprenori din lumea criptomonedelor. El şi-a pierdut într-o singură zi 94% din averea.

ADVERTISING

Firma de tranzacţionare a lui Bankman-Fried, Alameda Research, a cerut, de asemenea, protecţia falimentului. Surse citate de Reuters au declarat că aceasta a fost parţial în spatele problemelor FTX şi se pare că datorează FTX aproximativ 10 miliarde de dolari.

Criza de la FTX alimentează îngrijorările cu privire la viitorul industriei criptomonedelor, care se confruntă cu sarcina dificilă de a recâştiga încrederea investitorilor, comentează Reuters.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇