ANPC demarează controale la agențiile de turism: Afişarea preţurilor în euro la pachetele din România e ilegală

ANPC demarează controale la agențiile de turism:   Afişarea preţurilor în euro la pachetele din România e ilegală

ANPC va demara controale la agențiile de turism în perioada următoare, în perspectiva vacanțelor, cu scopul de a se asigura că clienții nu sunt păcăliți, a anunțat directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Protecția Consumatorului recomandă românilor să fie atenți când achiziționează pachete turistice de la agenții și să solicite toate informaţiile legate de destinaţie, cazare, transport, serviciile de masă, precum şi de modalităţile de plată. De asemenea, agenția trebuie să ofere clienților informații despre regimul paşapoartelor şi al vizelor, dar şi despre formalităţile de sănătate necesare pentru călătorie şi şedere.

ADVERTISING

Un prim control realizat la agenţia de turism Christian Tour, în urma reclamațiilor de la clienți, a găsit mai multe neregului, printre care afişarea preţului în euro la pachete de servicii turistice din România şi indicarea unor reduceri fără a se putea demonstra acest lucru în istoricul preţului.

Neregulile constatate de echipele de control:

  • indicarea unor reduceri de preţuri fără a se putea demonstra această diminuare în istoricul preţului
  • menţionarea preţurilor folosind sintagma ”de la...” fără a preciza un preţ maxim
  • indicarea taxei incluse, nefiind specificat clar la ce tip de taxe se referă menţiunea, în condiţia în care în contract apăreau şi taxe neincluse.  
  • afişarea preţului în euro la pachete de servicii turistice din România
  • lipsa afişării cursului de schimb valutar în agenţii
  • existenţa a două puncte de lucru cu sediu expirat
ADVERTISING

În urma controalelor realizate, comisarii au aplicat amenzi în valoare de 90.000 de lei, trei avertismente şi au formulat şapte propuneri de încetare a practicilor incorecte.

Controalele vor continua și la alte agenții de turism.

„Vom demara o tematică, la nivel naţional pe acest subiect. Se apropie perioada vacanţelor şi trebuie să fim siguri că niciun consumator nu va fi înşelat,” a declarat directorul general ANPC, Paul Anghel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇