Noi sancțiuni pentru Moscova: Mai multe țări vor interzice importul de aur rusesc

Noi sancțiuni pentru Moscova: Mai multe țări vor interzice importul de aur rusesc

Marea Britanie, SUA, Canada și Japonia vor interzice importurile de aur rusesc într-o nouă etapă a efortului de a paraliza economia Rusiei ca răspuns la războiul din Ucraina.

Exporturile de aur au adus anul trecut Rusiei 15,2 miliarde de dolari, iar importanța lor a crescut de la invazia Ucrainei de către Vladimir Putin, deoarece oligarhii s-au grăbit să cumpere lingouri pentru a evita impactul sancțiunilor, scrie The Guardian.

Pentru că Londra este un centru important de comerț cu aur, oficialii cred că sancțiunile Marii Britanii vor avea un impact uriaș asupra capacității lui Putin de a strânge fonduri pentru a-și finanța războiul.

ADVERTISING

Boris Johnson a confirmat sancțiunile când a ajuns la summitul G7 din Bavaria, Germania, care începe duminică.

Interdicția urmează să intre în vigoare în curând și se va aplica aurului nou extras sau rafinat. Nu va afecta aurul de origine rusă care a fost anterior exportat din Rusia, a adăugat guvernul britanic.

Liderii G7 s-au reunit în Germania într-un summit care se anunță a fi dominat de Ucraina și de consecințele invaziei, de la penuria de energie la criza alimentară. Volodimir Zelenski a anunțat că va participa online la reuniune.

ADVERTISING

Ziua 123 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇