Năsui, după ce Vîlceanu a desființat măsura zero taxe pe salariul minim: Când dăm 50 de miliarde către baronii locali nu mai e o problemă

Năsui, după ce Vîlceanu a desființat măsura zero taxe pe salariul minim: Când dăm 50 de miliarde către baronii locali nu mai e o problemă

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a reacționat, marți, după ce ministrul Finanțelor a declarat că măsura neimpozitării salariului minim este greu de aplicat în acest moment.

Dan Vîlceanu consideră că măsura „zero taxe pe salariul minim” ar însemna ”să avem o mare problemă bugetară”.

”Odată ce ai creat o categorie care nu plăteşte taxe, toate celelalte vor dori să fie în aceeaşi situaţie”, spunea ministrul Finanțelor.

Contactat de Economedia, Năsui a criticat declarația lui Vîlceanu și a amintit de alte programe care au mers direct în buzunarele ”baronilor locali”.

ADVERTISING

Când e vorba să lăsăm bani românilor care muncesc, e o problemă bugetară. Dar când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali și firme de partid, nu mai e problemă de buget sau deficit?

România nu e săracă, e sărăcită. Oare cutia Pandorei nu se deschide și atunci când înființăm noi agenții de stat, noi bănci de stat, mii de noi posturi la stat, sporuri ridicole și, evident, noi pensionari speciali?

Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu. Ei cer o normalitate, să nu le mai luăm jumătate din salariu ca să plătim tot felul de privilegii pentru cei conectați politic”, a declarat Năsui pentru Economedia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇