Misiune grea pentru noul premier al Marii Britanii. Va prelua o economie care a scăzut sub India

Misiune grea pentru noul premier al Marii Britanii. Va prelua o economie care a scăzut sub India

Marea Britanie a coborât în spatele Indiei și a devenit a șasea cea mai mare economie a lumii, oferind o nouă lovitură Guvernului de la Londra.

Membrii Partidului Conservator au desemnat-o ca succesoare a lui Boris Johnson pe Liz Truss, actual ministru de Externe.

Ea va prelua însă o națiune care se confruntă cu cea mai rapidă inflație din ultimele patru decenii și cu riscuri în creștere de recesiune, despre care Banca Angliei spune că ar putea dura până în 2024, scrie Bloomberg.

În schimb, economia indiană este estimată să crească cu peste 7% în acest an. Economia din India în termeni „nominali”, până în martie, a fost de 854,7 miliarde de dolari, iar cea din Marea Britanie a fost de 816 miliarde de dolari.

ADVERTISING

Din martie, însă, este posibil ca economia Regatului Unit să fi scăzut în continuare. PIB-ul a crescut cu doar 1% în al doilea trimestru, iar lira sterlină a avut, de asemenea, o performanță inferioară dolarului în raport cu rupia, lira sterlină scăzând cu 8% față de moneda indiană în acest an.

Prognozele FMI arată că India va continua să depășească Marea Britanie în acest an și se va menține doar în urma a patru state: SUA, China, Japonia și Germania.

În urmă cu un deceniu, India se afla pe locul 11 ​​printre cele mai mari economii, în timp ce Marea Britanie era pe locul 5.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇