Ministrul Năsui spune că e atacat de grupurile de interese, care se văd debranșate de la banii publici: Mafia din sistem e puternică

Ministrul Năsui spune că e atacat de grupurile de interese, care se văd debranșate de la banii publici: Mafia din sistem e puternică

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, acuză că este atacat de grupuri de interese pe care le-a ”debranșat de la banii contribuabibilor”.

Acesta afirmă că totul a început după ce nu a mai aprobat contracte/programe păguboase pentru stat, ”din care se vede de la o poștă că se sifonează bani”.

”O nouă zi, un nou atac josnic. Să debranșezi grupurile de interese de la banii de la stat nu e greu. E ușor. Pur și simplu, faci ce am făcut eu. Nu mai aprobi contracte/programe păguboase pentru stat din care se vede de la o poștă că se sifonează bani. Și faci totul transparent și public, așa cum am făcut aici: http://www.economie.gov.ro/informatii-publice/contracte

ADVERTISING

Ce e greu, însă, e ce urmează. Adică un atac continuu al acelor grupuri de interese care deodată se văd debranșate de la banii contribuabililor.

Aoleu! Și-a delegat atribuțiile! Normal că deleg. Toți miniștrii fac asta. Am delegat fix ce au delegat și alții înaintea mea și fix ce deleagă și alții în ministerele lor acum. Dar partea asta nu o veți citi”, scrie Claudiu Năsui pe Facebook.

Mai mulți miniștri din Guvernul Cîțu și-au delegat atribuțiile secretarilor de stat, iar printre ei se numără miniștrii USR PLUS Claudiu Năsui, Stelian Ion și Vlad Voiculescu. Ministrii spun că au pasat din responsabilități pentru ca secretarii de stat să nu aibă doar un rol decorativ.

ADVERTISING

”Citesc și mă minunez”

Unul dintre atacuri, spune ministrul, se referă la o firmă care este acționar 0.061% într-o firmă în care este și el acționar și care a aplicat la măsura 3 a schemei de sprijin pentru firmele care au nevoie de investiții în timpul pandemiei Covid-19, cu o zi după ce a fost lansată măsura, pe 4 decembrie.

Năsui precizează însă că a preluat mandatul în 24 decembrie, iar firma respectivă nu a aplicat în ultimele 48 de ore.

”Azi citesc și mă minunez. O firmă care este acționar 0.061% într-o firmă în care sunt și eu acționar (trecută în declarația de avere din 2016) a aplicat la măsura 3 cu o zi după ce a fost lansată măsura, pe 4 decembrie. Pe 6 decembrie au fost alegerile parlamentare. Pe 24 decembrie am avut prima zi de mandat. Firma nu a aplicat, deci, în ultimele 48 de ore (acolo unde sunt suspiciunile că unele firme au aplicat după ce au văzut date despre dosarele din sistem).

ADVERTISING

În plus, firma nici măcar nu a venit cu o cofinanțare la limita eligibilității (acolo unde iar sunt suspiciunile). Și, în final, firma este complet neeligibilă. Este pe locul 2.174, adică are fix 1.643 de firme înaintea sa până la a fi eligibilă. Nu mai zic că eu am impus transparență pentru tot ce se întâmplă în minister”, explică ministrul.

Potrivit Libertatea, ministrul Economiei are 20% din firma Muntenia Global Invest S.A, firmă care este controlată majoritar de familia sa. Tot la Muntenia Global Invest este acționară cu o cotă mică (0,061%) compania privată Metroul S.A. Iar Metroul S.A. a aplicat în luna decembrie pentru un grant de investiții în cadrul Măsurii 3.

”Mafia din sistem este puternică”

Ministrul Economiei precizează că nu este impresionat de atacurile la adresa sa.

Claudiu Năsui mai afirmă că fiecare ministru are de ales între complicitate cu mafia și liniște sau reformă și scandaluri constante, iar pentru el alegerea a fost clară.

”Atacurile acestea nu mă impresionează. Mafia din sistem este puternică prin influența pe care o are și în politică, și în media. În primele zile din mandat, mi s-a spus ce va urma dacă merg pe linia de a face totul public și de a debranșa mafiile de la banul public.

Fiecare ministru are de ales între complicitate cu mafia și liniște sau reformă și scandaluri constante. Pentru mine alegerea a fost clară. Am rezistat 4 ani cu atacuri constante mincinoase la adresa mea și a familiei mele, voi rezista oricât e nevoie pentru a reforma România. Vestea proastă e de fapt pentru ei: nu mă voi opri”, conchide Claudiu Năsui.

O nouă zi, un nou atac josnic.Să debranșezi grupurile de interese de la banii de la stat nu e greu. E ușor. Pur și...

Posted by Claudiu Nasui on Wednesday, February 24, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇