Ministerul Finanțelor a trimis Inspecţia Financiară la 17 ministere, printre care și cel al Muncii. Raluca Turcan spune în continuare că nu sunt bani de pensii și alocații

Ministerul Finanțelor a trimis Inspecţia Financiară la 17 ministere, printre care și cel al Muncii. Raluca Turcan spune în continuare că nu sunt bani de pensii și alocații

Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară, din cadrul Ministerului de Finanțe, efectuează, marți, 20 de acțiuni de inspecție la 17 ministere, printre care și Ministerul Muncii, precum și la alte trei autorități/instituții publice.

Instițuția precizează că inspecția la Ministerul Muncii a fost demarată în 19 noiembrie 2021.

”Controalele sunt prevăzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021.

Verificările sunt menite să asigurare respectarea prevederilor ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și respectarea prevederilor legale referitoare la investițiile realizate din fonduri publice și la bunurile din domeniul public și privat al statului, inclusiv a celor care aparțin patrimoniului cultural național mobil”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanțe.

ADVERTISING

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus, marți dimineață, că nu știe despre ce este vorba, dar a vorbit din nou despre lipsa banilor pentru plata pensiilor și alocațiilor.

Potrivit acesteia, deși în momentul de față este cuvântul ei împotriva cuvântului altora, adevărul va ieşi la iveală la rectificarea bugetară.

”Aici pare să fie cuvântul meu contra cuvântului altora, dar adevărul va ieşi la iveală la rectificarea bugetară, când de la bugetul de stat vor fi luaţi bani și va fi suplimentat bugetul asigurărilor sociale cu suma pentru luna decembrie pentru plata pensiilor și alocațiilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eu am spus despre această problemă mereu în ședința de guvern, dorința mea a fost să rezolv instituțional, mi se pare normal să încerc să rezolv aceste lucruri cu ministrul Finanțelor și cu premierul. În luna noiembrie, am fost nevoită să luăm bani de la alocații pentru plata pensiilor”, a acuzat Turcan.

Luni, Raluca Turcan a spus că Ministerul Muncii rămâne fără bani pentru plata pensiilor, alocațiilor și a facturilor de energie aferente lunii decembrie, dacă Ministerul Finanțelor nu aprobă suplimentarea bugetului său cu aproape 3 miliarde de lei.

ADVERTISING

Ulterior, vicepreşedintele PNL Florin Roman a declarat că nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor.

El a mai spus că premierul Florin Cîţu a trimis Corpul de Control la Ministerul Muncii. Întrebat dacă este o răzbunare din partea liderului PNL, în urma criticilor aduse de Raluca Turcan, Roman a replicat: ”Nu, a fost un semnal al ministrului Muncii şi premierul a dispus de urgenţă verificarea celor sesizate de doamna ministru. Concluzia este că există banii necesari pentru plasa pensiilor şi a alocaţiilor”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇