Florin Roman îi răspunde Ralucăi Turcan: Nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor. Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Muncii

Florin Roman îi răspunde Ralucăi Turcan: Nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor. Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Muncii

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a declarat, luni, că nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor.

Afirmația lui vine după ce Raluca Turcan a spus că Ministerul Muncii rămâne fără bani pentru plata pensiilor, alocațiilor și a facturilor de energie aferente lunii decembrie, dacă Ministerul Finanțelor nu aprobă suplimentarea bugetului său cu aproape 3 miliarde de lei.

”Nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor. La fiecare sfârşit de an, este o procedură uzuală, atunci când se constată că sunt mai puţini bani pentru acest capitol, se face rectificarea şi banii se completează cu suma necesară pentru acest lucru.

ADVERTISING

Vreau să infirm categoric orice posibilitate de neplată a pensiilor şi alocaţiilor. Banii respectivi există”, a spus Florin Roman la emisiunea Talk News de la Profit TV.

El a afirmat că ministrul Raluca Turcan se plângea şi luna trecută că nu ar fi bani pentru pensii şi pentru alocaţii şi controlul de la Corpul de Control i-a arătat că are acolo suma de 300 de milioane necesară pentru efectuarea plăţilor.

Roman a mai spus că premierul Florin Cîţu a trimis Corpul de Control la Ministerul Muncii. Întrebat dacă este o răzbunare din partea liderului PNL, în urma criticilor aduse de Raluca Turcan, Roman a spus: ”Nu, a fost un semnal al ministrului Muncii şi premierul a dispus de urgenţă verificarea celor sesizate de doamna ministru. Concluzia este că există banii necesari pentru plasa pensiilor şi a alocaţiilor”.

ADVERTISING

Niciunul nu suntem puşi în funcţii pe viaţă

Roman a comentat şi faptul că Raluca Turcan care nu a mai primit un minister în noul Cabinet Ciucă: ”Probabil pentru că nu a primit încrederea colegilor domniei sale. Niciunul nu suntem puşi în funcţii pe viaţă (..) În momentul când vii într-o funcţie publică, te gândeşti la un moment dat că trebuie şi să pleci din acea funcţie”, a spus el.

Despre tensiunile din şedinţa PNL, Florin Roman a spus că atmosfera este una vie, aşa cum fost mereu în partid.

”Colegii noştri îşi exprimă opiniile în mod liber şi se votează liber. Întotdeauna când au fost decizii importante în partid, au existat şi dezbateri şi a existat asumare prin vot. Doi dintre colegi nu au participat la această şedinţă, am văzut doar opinii exprimate în afara partidului”, a spus el despre criticile aduse de mai mulţi liberali, precum Raluca Turcan, Dan Motreanu şi Adrian Oros.

ADVERTISING

Florin Roman a ţinut să mai spună că PNl este într-un parteneriat foarte puternic cu preşedintele României, şi la bine şi la greu.

”Din păcate, am văzut asta în discursul domnului Orban, deşi a fost numit de două ori premier, deşi preşedintele a contat enorm în victoria PNL, când nu a mai fost nominalizat, a fost transformat în inamicul numărul 1 al domnului Orban. PNL îi datorează foarte mult preşedintelui Iohannis”, a spus Roman.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇