Mesajul Enel pentru cei 3 milioane de clienți, la o zi după anunțul privind ieșirea din România

Mesajul Enel pentru cei 3 milioane de clienți, la o zi după anunțul privind ieșirea din România

Enel a anunţat miercuri că toate activităţile operaţionale din România se desfăşoară şi vor continua să se desfăşoare în mod normal, fără a afecta clienţii finali care vor beneficia de toate serviciile şi produsele cu care sunt obişnuiţi.

Mesajul vine la o zi după ce grupul italian a anunţat, într-un document oficial, că se va retrage din România de anul viitor.

În document nu se precizează clar la ce active va renunţa, Enel fiind unul dintre cei mai puternici investitori şi în producţia de energie verde, scrie ZF.

ADVERTISING

Enel, compania care este operatorul reţelei de distribuţie a energiei din Muntenia Sud (Bucureşti), Banat şi Dobroegea şi care are un portofoliu de clienţi de 3 milioane de puncte de alimentare, a terminat primul semestru cu o pierdere de 115 milioane de euro, faţă de un câştig de 45 de milioane euro, strict pe zona de vânzare a energiei.

Pe partea de distribuţie, acolo unde chiar reţeaua administrată are costuri proprii pentru energia consumată, pierderile italienilor au ajuns la 50 milioane de euro de la un profit de 60 de milioane în prima jumătate a anului trecut.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Până acum, ANRE nu a primit în mod oficial de la Enel nicio notificare despre plecarea din România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇